23948sdkhjf

Fynbo Foods: Vi lukker eller flytter

Hvis regeringen fastholder indførelsen af en sukkerafgift på blandt andet marmelade fra 2013, vil nordjyske Fynbo Foods enten lukke eller flytte til udlandet.
Hvis regeringens planer om at indføre en sukkerafgift på fødevarer som frugtyoghurter, ketchup, marmelade og syltede agurker, asier, rødbeder og rødkål fra 2013 føres ud i livet, vil det betyde et farvel til den nordjyske marmeladeproducent Fynbo Foods.

Læs også: Folketingsmedlemmer i oprør mod ny sukkerafgift

Firmaets 50 medarbejdere producerer årligt 12.000 tons marmelade og omsætter for 150 millioner.

- Men indføres afgiften vil vi skulle betale 280 millioner kroner i afgift, og det har vi selvfølgelig ikke likviditet til. Så lukker vi, siger direktør Richard Fynbo til 24timer.dk, som dog ikke vil udelukke at fortsætte produktionen uden for Danmarks grænser.

- Så lige nu arbejder vi på højtryk med planer for, om vi kan overleve ved at flytte til udlandet. Det har vi heller ellers aldrig ønsket at gøre.

Sukker er usundt uanset hvad
Richard Fynbo tror, at afgiften vil ramme hele branchen som helhed.

- Afgiften vil gøre marmelader og survarer langt dyrere, og det får helt uoverskuelige konsekvenser for de 1.300 medarbejdere i landets marmelade- og survareproducerende virksomheder, advarer han.

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) fastholder, at afgiften er på sin plads, da det er usundt at spise for meget sukker ”uanset om det kommer fra slik, chokolade eller er tilsat i andre fødevarer som eksempelvis asier og rødbeder”.
Kommenter artiklen (24)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094