23948sdkhjf

Pålægsbossen Kurt har købt virksomheder op på stribe

Kurt Møller, der ejer godt halvdelen af  Delika Food Group, har næse for en god handel og har gennem årene foretaget nogle stykker.

Opskriften på det gode opkøb vil han gerne røbe: Virksomheden skal være lønsom, have et fornuftigt produktionsapparat, og så skal produkterne passe ind i Delika Food Groups koncept med pålæg, pølser, ost og beslægtede fødevarer.

Kurt Møller er uddannet butiksslagter, har arbejdet som slagtermester i Coop og Løvbjerg og har siden arbejdet med indkøb og salg hos blandt andre Dansk Supermarked, Danpo, 3-Stjernet og Jensen Food (som direktør), inden han i 2007 sprang ud som selvstændig og købte pålægsvirksomheden Delika i Hammel.

Siden er der opkøbt virksomheder på stribe: Carl Vollstedts pølsefabrik i Haderslev, pålægsproducenten Sørwi i Aalborg, røgvarefabrikken Eberhart i Engesvang, Dexters Delikatesser i Vamdrup og Rico Pølser i Haderslev. Og endelig er grossistvirksomheden AJ Skjern tilføjet porteføljen af selskaber.

Pålæg i Aalborg

Produktionen i Hammel stoppede i 2016. I dag er produktionen af pålæg samlet i Aalborg, produktion af kødpålæg som enten skal koges eller steges i Engesvang, mens produktionen af spegepølser og grillpølser foregår i Haderslev. Centrallageret er placeret i Vamdrup, mens der er indrettet pakkeri i Haderslev (Rico Pølser). Endelig ligger hovedkontoret med ni medarbejdere i centrum af Skanderborg.

AJ Skjern er et rent handelsfirma, der primært leverer ost og sekundært pålæg (fra Delika) og charcuterivarer fra hele Europa til B2B-kunder. Leveringen foregår blandt andet via 14 salgsvogne, som dækker hele Danmark.

Omsætningen sidste år på 515 millioner kr. er fordelt på 285 millioner i AJ Skjern og 230 millioner på de tre producerende virksomheder. 70 procent går til detail, 20 procent til catering- og foodservice og 10 procent til eksport.

Mulighed for nye opkøb

Da konsolideringen kørte på højeste plan, havde Delika 210 medarbejdere. Med rationalisering er antallet nedbragt til 158.

- Der har været mange synergieffekter at hente bare på volumen. Med de krav, der bliver stillet til en fødevarevirksomhed i dag med hensyn til blandt andet kvalitet og fødevaresikkerhed, skal en virksomhed uanset størrelse have en kvalitetschef. Det har vi sammen med funktioner, der er ansvarlige for økonomi, produktion, logistik og salg, og som alle tager sig af samtlige aktiviteter på tværs af virksomhederne i vores organisation, forklarer Kurt Møller.

Han vurderer, at Delika Food Group både har de fysiske og organisatoriske rammer på plads til, at der kan opkøbes nye virksomheder.

- Vi holder øje med markedet og er meget interesseret i opkøb, enten alene eller sammen med en anden investor. Vi er klar til vækst, understreger Kurt Møller.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.064