23948sdkhjf

Sv. Michelsen Chokolade med stærkt forbedret bundlinje

Selv om chokoladeproducenten Sv. Michelsen Chokolade måtte se sine egne butikker tvangslukket i foråret som følge af coronarestriktionerne, er virksomheden med base i Hvidovre kommet ud af det seneste regnskabsår med en stærkt forbedret bundlinje.

Det netop offentliggjorte 2019/20-regnskab viser et overskud før skat på godt en million kroner, hvor der året før stod 20.000 kroner. Regnskabsåret går fra 1. september til 31. august.

Ifølge direktør Daniel Paetsch skyldes resultatet i høj grad, at virksomheden har spillet på mange strenge og fortsat udviklingen af sin såkaldte kanalmixstrategi. Den betyder, at der er salg gennem både delikatesse- og chokoladeforretninger, egne butikker, samarbejdspartnere og på nettet.

- Vores kanalmix skaber en god balance i salget og en god forretning. Vi har arbejdet med multikanaler gennem mange år, og strategien har vist sin robusthed i tiden med covid-19, hvor øget salg og forbrug i nogle områder mere end afbalancerer nedgang i andre, siger Daniel Paetsch.

- Regnskabsmæssigt er vi ikke der, hvor vi gerne vil være, men der er klare positive noter, og vi må være tilfredse set i forhold til et meget udfordrende halvår, tilføjer han.

Tvangsnedlukningen af Sv. Michelsen Chokolades egne butikker medførte et fald i
bruttoomsætningen, men fremgangen i de andre kanaler har reduceret effekten, så
bruttoomsætningen landede på 18,1 millioner kroner mod 18,4 millioner kroner i 2018/19.

Daniel Paetsch ejer halvdelen af Sv. Michelsen Chokolade. Den anden halvdel er ejet af Nicolas Dorff, der er tredje generation i virksomheden, og som nu er bestyrelsesformand.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125