23948sdkhjf

29 er med i ny palmeolie-alliance

Flere fødevarevirksomheder er med i en ny, dansk alliance, som nu går til kamp mod afskovning i forbindelse med palmeolie-produktion.

Alliancen har deltagelse af både virksomheder, organisationer og myndigheder. Blandt medlemmerne finder man Toms, Bisca og Danish Crown,

Medlemmerne af Dansk Alliance for Ansvarlig Palmeolie skal i et forpligtende samarbejde arbejde for, at al palmeolie, der importeres og anvendes i Danmark, bliver produceret ansvarligt og afskovningsfrit.


 Tovholder på orojektet er Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH), som tidligere over for Food Supply har anslået, at der årligt importeres cirka 250.000 ton palmeolie til Danmark, og at i omegnen af 170.000 ton deraf bruges i fødevarer.


- Palmeolie er en vigtig vegetabilsk olie med mange gode egenskaber,. Men det er afgørende, at den palmeolie, som vi anvender, er ansvarligt produceret og ikke foranlediger fældning af regnskov og forringelse af biodiversiteten eller livsgrundlag for lokalsamfund i Sydøstasien, siger DIEH-direktør Mikkel Stenbæk Hansen i en pressemeddelelse.

Andre medlemmer af den nye alliance er Rema 1000, Salling Group, Dagrofa og Landbrug & Fødevarer.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172