23948sdkhjf

Bornholmske kiks hitter i Kina

Interessen for bornholmske specialvarer som kiks og småkager er populære blandt indkøbere helt fra Asien, men transporttid og pakning er et problem.
Borngros Marketing oplever stor interesse for Rønne-firmaets specialiteter på verdens største messe for snacks og søde sager, ISM, der pågår for tiden i tyske Köln.

- På den første messedag har vi også haft besøg fra Belgien, Rusland, Rumænien. og naturligvis Danmark og Sverige, hvor der altid kommer gæster og nyder en rugkiks, som mange kender og værdsætter, siger direktør Erik E. Johansen til Bornholms Tidende.

Mere overraskende er det måske, at interessen fra flere asiatiske opkøbere – herunder især kinesere – har været så stor.

Efterlyser længere shelf life
Og selv om interessen vækker glæde hos direktøren, medfører den ikke automatisk nye aftaler.

- Vi må erkende, at det er vanskeligt at nå så langt væk, når produkternes holdbarhed er relativt kort. Der ligger en udfordring her, og den dag, vi finder ud af at fordoble det, man kalder shelf life, så ligger der et stort potentiale. Formentlig er det et spørgsmål om noget teknik omkring pakning. Det vil vi følge op på, når vi kommer hjem, siger Erik E. Johansen.

Han kan blandt andet friste de 30.000 indkøbere fra hele verden med kiks fra Johannes Dam & Søn i Aakirkeby, økologiske speltsnacks fra bager Thorsen i Hasle, luksussmåkager fra bager Mortensen i Nexø, bolsjer fra Svaneke og naturligvis koldpresset rapsolie fra Lehnsgaard samt sennep fra Den Bornholmske Sennepsfabrik i Aakirkeby.

ISM-messen startede søndag og har sidste dag i morgen, onsdag.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109