23948sdkhjf

Festo udstiller med nye cylindre

De to nye ISO-cylindre fra Festo kræver ingen justering af endeslagsdæmpning og tilbyder samtidig bedre hygiejne og nemmere rengøring.
Når Festo udstiller på Anuga FoodTec 2012 fra 27.-30. marts 2012, er det med to nye ISO-cylindre til fødevareindustrien.

Der er tale om typerne CRDSNU og DSBF, som ikke bare byder på en høj korrosionsbestandighed og et rengøringsvenligt design, men også har det selvjusterende dæmpningssystem PPS.

- Den selvjusterende pneumatiske endeslagsdæmpning PPS kræver ingen justeringsskruer i cylindergavlene. Det betyder færre udsparinger og kanter hvor skidtet kan samle sig, samt et glattere design som er nemmere at rengøre. Da rengøringen, grundet det ”rene” design, ikke behøver at være så intensiv, bliver rengøringen billigere samtidig med at levetiden for produkterne øges, lyder det fra Festo.

Højere levetid
Det pointeres også, at den selvjusterende endeslagsdæmpning PPS selv kompenserer for ændringer i tryk, friktion og hastighed, hvilket betyder færre vibrationer, mindre støj og mindre mekanisk belastning på hele systemet.

Dette giver en højere levetid både for cylindrene og resten af anlægget. Endvidere slipper man for de besværlige efterjusteringer, når anlægget er i drift og det ofte er vanskeligt at komme til bremseskruerne.

Store besparelser ved indkøring
En anden fordel er den reducere indkøringstid.

- Hidtil har brugerne manuelt skulle justere cylindrenes pneumatiske endeslagsdæmpning. Det tager både lang tid og kræver erfarne montører, hvis det skal gøres korrekt. Med det nye PPS-system skal man blot montere cylinderen og indstille den ønskede hastighed og cylinderen er klar til drift. Der skal ikke meget fantasi til at forestille sig, hvor store besparelserne kan blive ved indkøring af et anlæg med mange cylindre, pointerer Festo.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078