23948sdkhjf

Brugervenlig emballage foran gennembrud

Fire års målrettet projektarbejde mod en endnu mere brugervenlig emballage er nu udmundet i en ny hjemmeside, der giver virksomheder hjælp til forbedringer.

Brugervenlig emballage bliver stadig vigtigere i en fremtid, der både byder på mere forvænte og flere ældre forbrugere.

Det er en af konklusionerne på baggrund af fire års emballageforskning, som Teknologisk Institut nu sammen med Arkitektskolen Aarhus nu er klar til at offentliggøre.

- Mange forbrugere har mindst en gang om måneden problemer med at åbne den vare, de har købt, og vores undersøgelser viser, at 16 procent vælger et konkurrerende produkt, hvis de har dårlige erfaringer med emballagen, siger emballageforsker Helle Antvorskov fra Teknologisk Institut og tilføjer, at danske vareproducenter fremover bør være mere optagede af at forbedre emballagernes design og inddrage brugerne i udviklingsprocessen, hvis de vil klare sig bedre i den tiltagende konkurrence fra udenlandske vareproducenter.

Test din emballage
Forskningens konklusioner kan læses på hjemmesiden www.brugervenligemballage.dk, som gør det muligt for virksomheder og designere at få gode råd til – trin for trin – at udvikle og udforme smarte emballager, som er nemme at bruge for forbrugerne.

Derudover giver sitet mulighed for at teste eksisterende emballager og beregne, hvor mange, der rent faktisk kan åbne den pågældende emballage fordelt på køn og alder.

- Det er forholdsvis enkelt at følge vores gode råd, og det behøver ikke koste dyrt at ændre ved en dårlig emballage – ofte kan det klares fx med en tydelig grafisk instruktion på emballagen, dér hvor varen skal åbnes, og pengene er hurtigt tjent ind igen i form af et øget salg og mere goodwill hos forbrugerne, fortæller Helle Antvorskov.

Kun hver femte har aldrig problemer
En del af projektet er en brugerundersøgelse, som viser, at 21 procent af alle selverklærede raske forbrugere mindst én gang om ugen har vanskeligheder med emballager.

Kun 19 procent af disse oplever aldrig problemer med emballager.

Læs også: Hospitalsmaden skal specialdesignes til patienterne

Medregner man både handikappede og ældre, oplever 52 procent af de adspurgte mindst én gang om ugen vanskeligheder med emballager.

Med tanke på, at andelen af ældre forventes at stige mærkbart i årene fremover, mens flere end 700.000 danskere i dag har en gigtrelateret sygdom, siger det næsten sig selv, at det er det vigtigt, at fødevareproducenterne tager tallene til sig.

Frokost Favorit og Paintainer fik succes
Blandt de virksomheder, som allerede har haft succes med en relancering af emballagen, er 3-Stjernet og serien af ”Frokost Favorit”-pålæg, som to år efter sin lancering har erobret en markedsandel på to procent.

Læs også: Tulip køber hollandsk baconspecialist

Superfos vandt både en Scanstar 2009 og Worldstar 2009 med den redesignede Paintainer.

Og endelig valgte Tulip at redesigne emballagen til den forbedrede ”Pålækker”-serie, som blev lanceret i uge 47 sidste år.

Både Rynkeby, Schulstad og Kelsen Group tygger for tiden på nogle af de konklusioner, de har fået ud af at analysere emballagemulighederne.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Lantmännen Unibake er nu ejer af australsk bageri

Kopisucces: Han har solgt 500.000 kaffekapsler på 10 uger

Danske Liverpool-fans får egne øl

Har bestilt to specialøl hos Hvide Sande Bryghus

Alkoholfri øl er Carlsbergs nye guldåre

Fødevarevirksomheder ruster sig til hård brexit

Bryggeri flytter og får udskænkning

Nyhedsbrev

Mistanke: Både gæring og histamin i makrelsalat

Online Avis Arkiv

Fødevarestyrelsen bag nyt partnerskab i fødevarebranchen

King Food fik nyt kølelager på 14 dage

Sponsoraftale: Dansk Cater skal forkæle Kokkelandsholdet

Hov-hov - glutenfri havremel afsløret med gluten

Ugens grin: Edb-problemer

Stor fastfoodkæde tjener igen penge

FødevareDanmark intensiverer kampen mod lange betalingsfrister

Jyske kaffe-nørder sælger over hele verden

Efter mejerifusion: Nu er medarbejdere fyret

Hov - blåt plast i hakket grisekød

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nye planer: Tulip satser stort på færdigretter

Efter fusion: Fiskevirksomhed gearer ned på Fyn og op i Nordjylland

Sønderjysk burgerbolle-fabrik fodrer Jagger

Kæden får lavet en stribe ingredienser hos "sig selv"

- Stort potentiale for vækst i den danske ingrediensbranche

Fiskeriet i Skagen Havn rundede en milliard i 2018

Pølser med metal trukket retur

Direktør har forladt Løgismose Meyers

SPX Flow Technology nærmer sig flytning

Royal Unibrew lander stor hotelaftale

Royal Unibrew har en ny plan

Just Eat begyndte året med rekord

Rejefabrik hårdt ramt af oversvømmelse

Mayonnaise kaldt tilbage

1

130 millioner kroner til udvikling af fremtidens fødevarer

Dansk øko-knowhow imponerer i udlandet

Gråsten Fjerkræ melder alt udsolgt

Dankost bliver til Kraftvaerk FoodTech

Johan Bülows lakrids hitter i luften

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Bliv opdateret på det seneste nye om bioplast

JUMO Vibrotemp

Kundearrangement/ Undervisning ved jpbc

3 x hurtigere pallehåndtering = spar tid

De bedste løsninger med Lenze

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

Har du styr på kuglerammen - det har jbpc

EFSEN udvider med flere ICAD® kompetencer

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Handling bag ordene

Fibox inspektions-vinduer til montering på elskabe/kapslinger og på alle typer materialer

AxFlow forhandler Gardner Denver skruekompressorer med variabel hastighed

Må du genbruge dine stregkoder?

Cincoze DS-1200

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

IO-Link: Sensorer og aktuatorer bliver til aktive procesdeltagere i automationsnetværket

CLAMPEX ® Spændelementer fra KTR

Det fundamentale indenfor automatisering

NYT til fiberrens fra Sticklers

Vil du mestre markedet for plantebaserede fødevarer?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Mangler eleverne plads?

Hvad er stærkest: en bulldozer eller en gummiged?

Send til en kollega

0.176