23948sdkhjf

Cateringkøkken lagde hurtigt om og tjente millioner trods corona

Cateringvirksomheden Jespers Torvekøkken mistede pludselig 85 procent af sin omsætning, da Danmark i foråret blev coronalukket og folk i stor stil begyndte at arbejde hjemme. Alligevel er virksomheden kommet ud af det seneste regnskabsår med et resultat på 5,2 millioner kroner før skat.

Det er en mærkbar nedgang fra et overskud på 13,8 millioner året før, men ledelsen er tilfreds og peger på, at en hurtig omstilling har vist sig at være en succes:

Produktionen blev omlagt, og selskabet introducerede blandt andet Torvets Frokostbod med kolde portionsanretninger som smørrebrød, sandwiches og bowls. Samtidig kunne kunderne  bestille, hvad de ønskede hver især, fra dag til dag.

Arbejdsdeling og lønnedgang

Derudover indførte ledelsen arbejdsdeling, lønnedgang og ændrede arbejdsgange, som blev modtaget positivt af hele medarbejderstaben, konstaterer direktør i Jespers Torvekøkken Ronny Saul.

- Selv om mange virksomheder er pressede på økonomien i øjeblikket, prioriterer de alligevel grønne, sunde og bæredygtige frokostløsninger højt. Efterspørgslen på netop dette var i kraftig vækst også før corona, og det bærer vores resultat præg af.

- Trenden er, at virksomhederne vil væk fra de klassiske kødtunge buffeter, at de tager ansvar for at reducere deres madspild og samtidig kærer sig om deres medarbejderes sundhed, konstaterer direktøren.

Jespers Torvekøkken har desuden måttet gentænke mulighederne i den kommende julefrokostsæson, som i høj grad også er påvirket af coronakrisen. Både nye og eksisterende kunder kan nu vælge portionsanretninger, færre kuverter og skræddersyede julefrokostpakker.

Jespers Torvekøkken blev grundlagt i 1991 af Jesper Holmberg. Virksomheden med adresse i Søborg beskæftiger cirka 140 medarbejdere og leverer dagligt omkring 5.000 frokostkuverter til kunder i hovedstads- og Aarhus-området.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109