23948sdkhjf

Erfaren Hørkram-profil stryger helt til tops

Cateringgrossisten Hørkram Foodservice har jongleret med toptitlerne og udnævnt Preben Kristensen til administrerende direktør.

Han har været i koncernen i over 30 år og har siden 2015 været viceadministrerende direktør, med Dirk Lütje fra de tyske ejere hos Citti-koncernen som administrerende direktør.

Da Dirk Lütje har base i Tyskland, er Preben Kristensen vant til at være Hørkrams ansigt udadtil. Men nu får han altså endnu større ansvar for virksomhedens drift og fortsatte
udvikling, konstaterer Hørkram i en pressemeddelelse.

Udnævnelsen er en del af en større nordisk organisationsændring, ligesom det er planen at arbejde med at skabe yderligere synergi internt i virksomheden, hedder det i meddelelsen.

- Jeg ser meget frem til de nye udfordringer, som udnævnelsen medfører. Min første opgave bliver at arbejde med at binde vores to afdelinger endnu tættere sammen og skabe yderligere synergi mellem Sorø og Aarhus, siger Preben Kristensen.

- Tillid

Ejerne i Citti-koncernen ejer og driver også Chefs Culinar, der er Hørkrams pendant i
henholdsvis Tyskland, Holland, Polen, Østrig og Sverige. Dirk Lütje er fortsat en del af direktionen i den danske cateringgrossist.

- Udnævnelsen er et udtryk for, at vores tyske ejere har fuld tillid til os og til vores måde at drive virksomheden på. Jeg ser frem til det fortsatte samarbejde med mine cirka 1.000 gode kolleger og med resten af managementgruppen, bemærker Preben Kristensen.

I forbindelse med organisationsændringen i det danske selskab oprettes der en nordisk direktionsgruppe bestående af Dirk Lütje, Preben Kristensen og Marcus Ahlm, hvoraf sidstnævnte er topchef hos Chefs Culinar i Sverige. Preben Kristensen indgår således også i direktionen i Chefs Culinar i Malmø.

Hørkram Foodservice, der har cirka 8.000 private og offentlige kunder, omsatte i 2019 for 3,5 milliarder kroner.

- Vi kommer igennem pandemien

Virksomhedens omsætning bliver i 2020 "noget lavere", da man over det meste af året har været påvirket af regeringens restriktioner i forbindelse med Covid-19 pandemien, som ad flere omgange har ført til nedlukning af en stor del af virksomhedens kunder, påpeger Hørkram i pressemeddelelsen.

- De seneste restriktioner rammer os også hårdt, men vi er en solid virksomhed, og vi kommer igennem pandemien. Jeg glæder mig til at komme tilbage til mere normale tilstande, hvor vi igen kan fokusere på udviklingen af vores virksomhed, konstaterer Preben Kristensen.

Han og Hørkram har netop været gennem en ekstra turbulent tid, idet afdelingen i Sorø i sidste uge måtte sende 70 medarbejdere hjem, efter at godt 30 ansatte blev konstateret coronasmittet.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078