23948sdkhjf

Slagtere brænder inde med julemad

Det er helt utroligt, at regeringen og Folketinget stadig ikke har forståelse for, at der er virksomheder, som brænder inde med en masse julemad, som de ikke kan sælge, fordi restauranterne er lukkede.

Sådan lyder opråbet fra FødevareDanmark i en pressemeddelelse, der er udsendt i kølvandet på onsdagens varslede nedlukning af landet.

Den betyder nemlig, at restauranterne ikke længere kan aftage de varer, som det ellers var meningen.

- Nu står vi med et lager, som vi ikke kan sælge, fordi kunderne er tvangslukkede. Det er staten, der har lukket dem, og derfor er det uanstændigt, hvis den ikke kompenserer os for, at vore kunder ikke kan aftage de varer, som vi nu har produceret til dem, sagde Ronni Black Nielsen, der ejer Nørre Søby Slagteren, som ikke har detailsalg, men lever af at sælge engros til bl.a. restauranter.

Kolde politikere

Da nedlukningerne begyndte i sidste uge, råbte Nørre Søby Slagteren på Fyn ellers vagt i gevær.

Ved samme lejlighed påpegede FødevareDanmark, at det ikke er en løsning, at restauranter med videre må holde åbnet for take-away. Distributionsomkostningerne står sjældent mål med mængderne af aftagne varer fra disse udsalgssteder. De aftager således langt mindre mængder til take-away, end de normalt gør til servering, lød vurderingen.

- Vi har så sent som i sidste uge, da de nye nedlukninger begyndte, gjort regeringen og Folketinget opmærksomme på, at der er et særligt problem med den gode julemad, som virksomhederne har produceret i forventning om at kunne sælge til restauranter og cafeer og lignende. Og nu står de med en masse sylte og blodpølse og risalamande og andre julelækkerier, som de ikke kan komme af med som følge af nedlukningerne. Det er politikerne åbenbart kolde overfor, og det kaster en stor, sort skygge ud over den hjælpsomhed, som de heldigvis udviser på andre områder, lyder fra Leif Wilson Laustsen, formand for FødevareDanmark og Danske Slagtermestre.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094