23948sdkhjf

Ny undersøgelse: Ingrediensbranchen har løsninger til sundere fødevarer

Teknologisk Institut har på vegne af Fødevarestyrelsen kortlagt løsninger til reduktion af sukker, fedt og salt i fødevarer. 

Kortlægningen konkluderer, at danske ingrediensvirksomheder har eksisterende løsninger til fødevarer med reduceret sukker-, fedt-, og saltindhold. Den viser også, at forbrugerne har en god viden om ingrediensernes funktionalitet. 

- Vi ser frem til, at samarbejdet styrkes mellem ingrediensbranchen og fødevarevirksomheder hen imod flere fødevarer med mindre sukker, fedt og salt, siger projektleder Tanne Severin Holm fra Fødevarestyrelsen.

Reduceret fedt, salt eller sukker betyder ofte, at fødevareproducenterne skal acceptere eksempelvis en ændring i smag og konsistens, kortere holdbarhed eller højere pris på fødevaren. Derfor er det vigtigt, at efterspørgslen på sunde fødevarer øges, konstaterer Teknologisk Institut.

– Vil man lykkes på dette marked, bør man som fødevareproducent arbejde systematisk med recepterne og de tilpassede ingrediensløsninger, anbefaler sektionsleder Eva-Marie Lange fra instituttet.

Cirka halvdelen læser ingredienslisten


Forbrugerundersøgelsen viser blandt andet, at omkring halvdelen af danskerne læser ingredienslisten, når de køber fødevarer. Samtidig er der en tendens til, at det ikke er tilsætningsstofferne, forbrugerne er utilfredse med, når de bliver spurgt ind til ingredienslister. Det vigtigste for forbrugerne er, at fødevarer med et reduceret indhold af sukker, fedt og salt minder om det, de kender, på smag og konsistens.   

Forbrugerne har god forståelse for, at tilsætningsstoffer bruges til at forlænge holdbarheden, forbedre smagen og gøre varen billigere. Mange frygter dog stadig, at tilsætningsstoffer kan være til skade for deres helbred til trods for, at alle tilladte tilsætningsstoffer i produkter på det danske marked er godkendt af EU og de danske myndigheder. påpeger Teknologisk Institut.

Det fulde resultat af kortlægningen og den nye forbrugerundersøgelse offentliggøres på et webinar 21. januar. Det er gratis at deltage, og alle er velkomne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109