23948sdkhjf

Surdejsnørder har åbnet et bageri, som også er et studie

I Viborg åbnede kokken Ronni Christiansen sidste år et bageri i sit hjem, hvor han begyndte at bage surdejsbrød, som folk kunne komme og hente ved hans dør.

Nu er han gået sammen med en anden lokal surdejs-entusiast, Peter Jespersen, og har åbnet Simpel Surdej Studio midt i byen - en kombination af bageri, film- og billedstudie og kursussted.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Studiedelen hænger sammen med, at Peter Jespersen er et stort surdejsnavn på sociale medier, hvor han bringer videoer om surdejsbrød. De skal nu filmes på den nye adresse, hvor gæsterne også kan se resultaterne på YouTube, Facebook og Instagram.

- Groft sagt kan man sige, at Ronni kommer med udstyret, og jeg har brandet gennem de sociale medier. Det giver også bare noget andet, at vi kan arbejde med det her sammen og gøre det så nørdet som muligt, siger Peter Jespersen til folkebladet.

Hans videoer er set over 210.000 gange på YouTube, mens 17.000 følger med på Instagram. 

Ronni Christiansen havde i flere år arbejdet med surdej, og i efteråret kunne Viborg Stifts Folkeblad skrive om kokken fra Grundfos, der for nylig havde investeret 80.000 kroner i udstyr, så han kunne lave hjemmebageri i parcelhuset på Solsortevej i Viborg.

Fælles for alle brød bagt hos Simpel Surdej Studio er... surdej. Men med udgangspunkt i de aktive mikroorganismer kan mange forskellige slags brød bages: Rugbrød, franskbrød, pizzabund med mere.
Kort inden folkebladet bragte den historie, havde Peter Jespersen selv fundet frem til og kontaktet sin passionsfælle i Viborg. Han ville gerne indgå et samarbejde, og det er nu blevet til virkelighed i Simple Surdej Studio.

- Groft sagt kan man sige, at Ronni kommer med udstyret, og jeg har brandet gennem de sociale medier. Det giver også bare noget andet, at vi kan arbejde med det her sammen og gøre det så nørdet som muligt. Vi har rigtig godt udstyr og mulighed for at lave nogle spændende produkter, fortæller Peter Jespersen, hvis videoer samlet er set over 210.000 gange på Youtube, mens 17.000 følger med på Instagram.

ANNONCE

Salg i weekenden
De to surdejsentusiaster overtog lokalerne den 24. november. Siden har de sat i stand, så køkkenet passede til det formål, de ønskede - og den 14. december havde de første testbagning af brød det nye sted.

Lige nu er der ikke de store muligheder for at holder kurser på grund af forsamlingsforbuddet, men det er stadig muligt at købe brød ind imellem.

Ad to omgange har Simpel Surdej Studio solgt brød - den 26.-27. december samt den 31. december - og her blev der udsolgt.

Sådan tager nogle af de brød sig ud, som man kan købe hos Simpel Surdej Studio.
I weekenden er der åbent for salg af brød igen. Både lørdag og søndag den 16.-17. januar fra klokken 10 sælger Simpel Surdej Studio brød, så længe lager haves.

- Vores maksimale kapacitet lige nu er 120 brød. Ud fra konceptet fra Tartine Bakery bager vi og sælger det, vi har. Når der ikke er mere brød, lukker vi ned, fortæller Peter Jespersen.

På de sociale medier kan man følge med i, hvornår Simpel Surdej Studio i fremtiden har åbningsdage for salg.

Kok har åbnet et bageri derhjemme

Modelfoto: Colourbox
Af Redaktionen/-nok
13. november 2020 09:30
I Viborg har den 41-årige Ronni Christiansen, der arbejder som kok hos Grundfos, åbnet et mikrobageri i sit hjem.

Læs også: HK Scan giver sig selv fem år til at blive CO2-neutral

Han har investeret 80.000 kroner i udstyr og tilbyder nu via Facebook, at kunderne kan komme og hente surdejsbrød ved hans dør, fortæller TV Midtvest.

Ronni Christiansen har indtil videre beholdt sit kokkejob hos Grundfos, men han vil hellere lave surdejsbrød.

- Jeg kunne da godt tænke mig at leve af at bage brød og have mit eget bageri som en fuldtidsstilling, men nu prøver jeg det her, og så ser jeg, hvordan det udvikler sig, siger han til tv-stationen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078