23948sdkhjf

Grisogko overtager Leco Convenience Food

Haderslev-virksomheden Grisogko, der sælger kød i alle afskygninger, har købt den sjællandske sous vide-virksomhed Leco Convenience Food.

Grisogkos kød- og charcuterisortiment forhandles bredt i dansk detailhandel og foodservice, og også til private via en webbutik. Nu bliver der udvidet med masser af sous vide-produkter, konstaterer direktør og ejer Søren Hansen.

Han ønsker ikke at oplyse, hvad Grisogko har givet for Leco, som hidtil hovedsageligt har været ejet af Axel Castenskiold og den nu tidligere direktør, Stig Christiansen.

- Vi tog kontakt til Leco for nogle måneder siden, fordi vi havde indtryk af, at de spiller en stor rolle på sous vide-markedet med produkter af høj kvalitet. Den antagelse fik vi bekræftet, og så er vores dialog endt med, at vi kunne købe virksomheden, fortæller Søren Hansen til Food Supply.

- Hos Grisogko har vi i forvejen en lille smule sous vide. Det er ikke noget, vi har haft fokus på, men vi synes, det er et fantastisk produkt. Vi er jo fødevarenørder, så det tiltaler os, tilføjer han.

Carmo Food fortsætter med at sælge

Søren Hansen nævner, at når man laver produkter efter sous vide-metoden, så er der i princippet bare tre ingredienser.

- Det er kødstykket/grøntsagen, det er krydderierne - og så er det al den tid, man bruger på det. Det er en tid, forbrugerne ikke har. Hvis man selv skal lade et andelår simre i 10 timer, så får man det da aldrig gjort, siger Grisogko-direktøren. 

Om produkterne fra Leco Convenience Food peger han på, at der for eksempel er tale om en kasse, hvor forbrugeren får både andelår, kartofler og rødkål, alt sammen tilberedt efter sous vide-metoden. Det kan også være færdigretter som chili con carne eller boller i karry.

Kunderne hos Leco Convenience Food bliver håndteret via et salgssamarbejde med nordjyske Carmo Food, og det bliver der ikke ændret på. Carmo Food købte for tre år siden en del af Leco, men har siden afhændet den igen og er således ikke blandt sælgerne i den aktuelle handel, oplyser Søren Hansen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078