23948sdkhjf

Lagkagehuset klar med lykkeposer

De seneste uger har bagerkæden Lagkagehuset testet salg af lykkeposer med overskydende bagværk via madspildsappen Too Good To Go i syv udvalgte forretninger.

Testperioden har vist sig at være så stor en succes, at Lagkagehuset nu permanent bliver tilknyttet To Good To Go-app’en og ruller konceptet ud i hele Danmark, oplyser Lagkagehuset i en pressemeddelelse.

- Vi bager frisk brød og laver kager hver dag, og derfor har vi naturligt produkter tilovers, når vi lukker. Vi har en ambition om at sikre, at disse produkter ikke går til spilde, og vi genanvender blandt andet overskudsprodukter til fremstilling af romkugler, træstammer og rugbrødschips. Samarbejdet med Too Good To Go er endnu et vigtigt skridt mod at lykkes med den ambition, siger Lagkagehusets topchef, Jason Cotta.

20 procent

Samarbejdet med Lagkagehuset har længe stået på ønskesedlen hos Too Good To Gos danske landechef, Heidi Boye. Dels fordi, der har været "ekstremt høj efterspørgsel" på Lagkagehuset blandt Too Good To Gos brugere. Og dels fordi et samarbejde af den kaliber for alvor kan flytte noget i den samlede madspildsindsats, mener hun:

-  Der er ingen tvivl om, at vi med dette samarbejde kommer til at sætte et seriøst præg på madspildsudviklingen inden for bagerbranchen. Og det er tiltrængt. Brød og kager udgør cirka 20 procent af det samlede danske madspild, hvilket både er spild af penge og ressourcer og et stort miljøproblem, siger Heidi Boye.

Too Good To Go-udrulningen vil ske i tre etaper. Forretninger med base i Jylland og på Fyn bliver koblet på appen i uge 3. Forretninger på Sjælland følger i uge 4. Derudover slutter 15 forretninger - primært med base i Meny-supermarkeder - sig til i februar, hvor samarbejdet dermed vil blive landsdækkende.

De deltagende forretninger vil hver udbyde mellem fem og ti lykkeposer om dagen, og der bliver to varianter at vælge mellem: En blandet pose med blandt andet brød og lidt sødt samt en "grab’n’go"-pose, der eksempelvis kan indeholde sandwiches, pølsehorn og pizza. Begge poser vil koste 39 kroner og indeholde varer for en værdi af cirka 120 kroner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.099