23948sdkhjf

Arla varsler fyringer i Danmark

Væksten bevæger sig fortsat væk fra Danmark, og det vil medføre fyringer inden for den nærmeste fremtid.
Når Arla senere i dag fremlægger årsrapporten for 2011, indeholder den nyheden om, at omsætningen er steget med 12 procent til 54 mia. kr.

Det betyder dog ikke, at alt er positivt hos mejerigiganten. Tværtimod varsler adm. direktør Peder Tuborgh fyringer i den allernærmeste fremtid.

- Vi skal kunne magte det samme for færre ressourcer, og det er alle funktionsområder, vi kommer til at kigge på. Det har vi gjort i flere år nu, men der kan stadig være behov for at gå områder igennem med en tættekam for at smidiggøre vores produktion. I de senere år har vi lukket et sted mellem tre og fire anlæg, store som små, hvert eneste år. Så der er ikke noget nyt i, at vi også vil effektivisere i år, siger han til Business.dk.

Skal spare mindst 500 mio. kr. væk
Arla har i forvejen varslet besparelser for en halv milliard kroner i 2012-2013, men det tal kan let vokse sig større.

At væksten nu bevæger sig uden om Skandinavien, får ikke Arla til at sidde med hænderne i skødet. Tværtimod satser man endnu mere på de globale markeder, hvor især Indien og Kina spås at blive storaftagere af mejeriprodukter.

- Vi forventer investeringer på omkring 1,8 mia. kr. i 2012. Det er bestemt et pænt niveau. En stor del vil være strukturelle tiltag, hvor vi skærer ned nogen steder og opjusterer andre, siger Peder Tuborgh.

Desuden fastholder Arla planen om at etablere sig som et af Tysklands tre største mejerier i 2015, og alt i alt betyder stilstanden i Europa bare, at Arla – gennem opkøb og fusioner – er med til at konsolidere sig på markedet, understreger direktøren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11