23948sdkhjf

Coronanedlukning kostede Carlsberg en milliard

Under coronapandemien, hvor barer og restauranter i hele verden har været nødt til at holde lukket, er Carlsbergs omsætning faldet til det laveste i flere år: 2020-omsætningen blev på 58,5 milliarder kroner, et fald på 11 procent fra året før.
Det viser bryggerikoncernens 2020-regnskab, der netop er offentliggjort.

Det faldende salg i 2020 har medvirket til, at Carlsberg tjente færre penge. Sidste år tjente selskabet ni milliarder kroner før skat. Det er et fald på 12 procent i forhold til året før.

Bag den lavere omsætning ligger en tilbagegang på alle Carlsbergs geografiske markeder. De består af Vesteuropa, Asien og Østeuropa.

Vesteuropa er det absolut største marked, og her er omsætningen alene faldet med 13 procent til 31,5 milliarder kroner.

I Asien og Østeuropa er omsætningen faldet med henholdsvis otte procent og og ti procent.

- Coronapandemien har påvirket liv verden rundt og var en betydelig udfordring for Carlsberg i 2020, siger bryggeriets topchef, Cees ’t Hart, i en kommentar til regnskabet.

Selv om der i øjeblikket er meget usikkerhed omkring det igangværende år, regner Carlsberg med at kunne øge indtjeningen i 2021.

Målt på driftsoverskuddet - der er overskuddet før blandt andet finansposter og betaling af skat - ventes der en organisk vækst på mellem tre og ti procent.

Ritzau/-nok

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078