23948sdkhjf

Nyt projekt skal øge fødevareproducenters indkomst med 35 procent

Food & Bio Cluster Denmark er partner i et nyt EU-projekt, der skal bringe fødevareproducenter og landmænd tættere på forbrugerne.

Det treårige projekt med navnet Agrobridges har som mål at bygge bro mellem producenter og forbrugere ved at give landmændene og producenterne praktisk viden og støtte til at få opbygget en markedsposition gennem nye forretnings- og marketingmodeller baseret på korte forsyningskæder.

- Vi forventer i projektet at udvikle nye forretnings- og marketingmodeller baseret på korte forsyningskæder, der har potentialet til at øge producenternes indkomst med 35 procent ved at minimere antallet af mellemled, hedder det i en pressemeddelelse fra Food & Bio Cluster Denmark .

På langt sigt forventes projektet at resultere i, at fem-otte procent flere producenter bliver involveret i direkte salg til forbrugere. På kortere sigt er målet at uddanne 150 personer i emner relateret til indkøb af fødevarer, hvordan man mobiliserer innovative forsyningskæder inden for landbrug og fødevarer, samt hvordan man kan støtte lokale producenter.
- Vores rolle i projektet bliver at udvikle og afprøve værktøjer, som lokale landmænd og fødevareproducenter kan bruge til at komme tættere på forbrugerne og øge det direkte salg.

- En af de første opgaver bliver at etablere et netværk af danske producenter, forbrugere, videninstitutioner, myndigheder og distributører, der skal spille en aktiv rolle i udviklingen af værktøjerne. Når værktøjskassen er klar, vil den understøtte de lokale fødevareproducenters mulighed for at få direkte adgang til forbrugerne gennem opbygningen af korte forsyningskæder. Producenterne kan blandt andet. få hjælp til profilering, kampagner på sociale medier, events og valg af den rigtige forretningsmodel,  forklarer Anni Simonsen, Senior Innovation Manager ved Food & Bio Cluster Denmark.

 Projektet har et budget på tre millioner euro og samler et konsortium af 15 partnere fra 11 forskellige lande.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.116