23948sdkhjf

Robot kan reducere slagteriernes omkostninger med faktor tre

- Det her projekt er ubetinget det mest visionære, jeg nogensinde har været med til at lave.

Niels-Henrik Grothe – der er centerchef for ACMP (Augmented Cellular Meat Production) – er ikke i tvivl om potentialet i resultatet af små tre års forskning og testning.

- Ved at gå fra linjeproduktion til selvstændige robotceller kan vi i et fuldt implementeret koncept reducere mandskabet på en gennemsnitlig linje med 100 mand og dermed reducere omkostningerne med faktor tre, pointerer Niels-Henrik Grothe.

Skal øge konkurrenceevnen

I december sidste år stod slagteriernes "eksterne" udviklingsenhed klar med en demomodel, som viser, hvordan slagterierne fremover kan udtage og udskære mørbrad, kæber, fortæer og ører fra grise på.

Demomodellen er en selvstændig robotcelle, som udfører arbejder ubemandet ved hjælp af topmoderne teknologi så som kunstig intelligens, sensorer og selvlærende algoritmer.

Fysisk står robotcellen på Danish Meat Research Institutes (DMRI's) testcenter hos Danish Crown i Ringsted.

Udviklingsprojektet hedder ACMP. Forkortelsen står for Augmented Cellular Meat Production. Bag projektet står, DMRI, som er en division under Teknologisk Institut i Taastrup. DMRI bliver finansieret via midler fra Svineafgiftsfonden, og DMRI beskæftiger sig udelukkende med udvikling for danske slagterier. Formålet er bl.a. at øge konkurrencedygtigheden.

Du kan læse meget mere om slagterirobotten og om automation i fødevareindustrien, når Food Supply Magazine udkommer fredag den 12. februar.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141