23948sdkhjf

Verdens dyreste: Danskere solgte vinflaske for 2,4 millioner

Handelsvirksomheden Rare Wine Trading har netop solgt den dyreste flaske vin, der var udbudt til salg på det åbne marked: En flaske Romanée-Conti fra 1999 er solgt til en asiatisk samler for en pris på 2,4 millioner kroner eksklusive moms, oplyser virksomheden.

Rare Wine Trading har gennem det seneste halve års tid været i besiddelse af flasken med seks liter vin. Da den i sin tid blev sendt på markedet, var den én ud af bare otte flasker, der blev produceret i det specielle seks-litersformat.

Hvor mange af de otte flasker, der er tilbage, ved ingen, men sikkert er det at flere af de øvrige flasker allerede er drukket, konstaterer den nordjyske vinvirksomhed.

Stor bevågenhed

- At netop denne flaske er noget ganske særligt, er der ingen tvivl om. Allerede da flasken kom i Rare Wines besiddelse i midten af 2020 og udbudt til salg, var det under stor bevågenhed fra connaisseurs og vinmedier fra hele verden, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Nu er flasken altså solgt igen, og denne gang går turen til Asien.

- Vi lever af at købe og sælge verdens mest eksklusive vine på daglig basis, og således har det hele tiden været hensigten, at også denne flaske skulle sælges videre til den rette køber. En skat som denne er kun til låns, men der er alligevel nu noget ganske særligt over at handle en vin så sjælden som denne, siger Mads Jensen, der er direktør i Rare Wines handelsselskab.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094