23948sdkhjf

Hanegal-stiftere sælger de sidste 25 procent af livsværket

Ægteparret Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard har solgt de sidste 25 procent af deres aktier i fødevareproducenten Hanegal, som de selv stiftede for næsten 30 år siden.

Køberen er fødevarekoncernen Future Food, der har makkerparret Michael Vadgaard Jørgensen og Søren Hansen som hovedaktionærer og drivkræfter. Via Future Food Invest har de hidtil ejet 60 procent af Hanegal.

I forbindelse med Hanegal-handlen er tyggegummifamilien Bagger-Sørensen kommet ind som medejer i Future Food-koncernen, som også omfatter omfatter Top Food, Grisogko og Leco Convenience Food. Bagger-Sørensens andel er ifølge cvr-registeret på mellem 20 og 25 procent.

I en pressemeddelelese peger Hanegal på, at generationsskiftet i virksomheden har været undervejs de seneste par år, hvor stifterne løbende har overdraget ejerandele af Hanegal til de nye ejere.

- Høje ambitioner


- Det føles trygt at kunne overdrage Hanegal helt og holdent til nye ejere, som vi har lært at kende undervejs, og som ønsker at udvikle virksomheden videre i den bæredygtige retning, som virksomheden har været kendt for, siden vi startede, siger Ulrich Kern-Hansen.

Søren Hansen, som er direktør i Hanegal og altså en del af ejerkredsen i Future Food, konstaterer, at koncernen har høje ambitioner for Hanegal.

- Organisationen er nu på plads til at udbygge Hanegals position som markedsleder på økologiske fødevarer uden tilsætningsstoffer.

- Med flere produktionsmuligheder, et større setup og flere kompetencer kan vi nu løfte produktudvikling til nye højder, siger han.

Fie Graugaard og Ulrich Kern-Hansen er nu i gang med et nyt, økologisk pionerprojekt, Organic Plant Protein. Virksomheden udvikler og producerer økologiske, plantebaserede produkter som alternativ til kød på basis af ærter og hestebønner

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109