23948sdkhjf

Nordjyder mikser sig til succes

Opgaven med at blande flydende råvarer, så de bliver til fødevarer, er blevet Limitechs niche. 

Produktionen ved Aabybro har specialiseret sig i automatiske blandingsmaskiner og hele proceslinjer med alt lige fra råvaretanke og buffertanke til kogekar, smeltekar og cip-systemer, og hvor mikseren altid er i centrum.

Fødevarer som mayonnaise, ketchup, supper, pandekagedej, flydende ost og - som noget nyt - vegetabilske produkter bliver blandet på Limitechs procesudstyr.

Og hold nu fast, der er kunder, der producerer mayonnaise 24/7 året rundt på sådanne miksere, der har en kapacitet på minimum fire tons mayonnaise i timen.

Mikseren, der er udformet som en stor tank i rustfrit stål, kan også bruges til vakuumbehandling og til at varme det flydende materiale op, ligesom den er konstrueret til at kunne tage imod pulverbaserede ingredienser.

Blandingsmaskinerne fås i størrelser fra 100 liter og op til 8000 liter og bliver solgt til fødevarevirksomheder over det meste af verden.

- Det er hårdt arbejde at sælge vores maskiner og kræver mange timers kørsel på landevejen og rejser til udlandet. Vi er oppe mod nogle etablerede leverandører, så vi skal slå på vores håndværk, kundetilpasning og fleksibilitet, siger ejerleder Jesper Vad Jellesen, Limitech A/S.

Design og geometri

Fleksibiliteten gælder både anvendelsesmuligheder og udformning. Blandingsmaskinerne kan ifølge ejerlederen sagtens bruges til at mikse to-tre forskellige produkter, fx suppe den ene dag og ketchup den anden.

Maskinerne leveres altid med en integreret rengøringsløsning, der automatisk rengør maskine og procesudstyr, og som giver en stor tidsbesparelse til kunden. Herunder alle tilstødende tanke samt den patenterede rengøring af tørtragte.

Design og geometri er det andet område. Limitech kan bygge procesanlægget, så det lavpraktisk - i forhold til bl.a. operatørens arbejdshøjde - passer nøjagtigt ind i det hul eller hjørne, kunden pladsmæssigt har i produktionen.

- På fleksibilitet differentierer vi os på markedet, det gør vi også på service. Vi har en række test-blandingsmaskiner, som vi sender ud til kunderne, så de kan prøve dem, inden de beslutter sig for at købe. Og det er noget, kunderne sætter stor pris på, forklarer Jesper Vad Jellesen.

Limitech har derudover egen stab af servicefolk, som rejser ud til kunderne globalt for at servicere procesudstyret.

Fokus på eksport

Gennem de seneste 10 år er der sat fuld fart på eksportarbejdet, som er blevet udvidet med salgskontorer i England og Frankrig. Derudover er virksomheden repræsenteret med agenter i 15 forskellige lande. Eksportandelen ligger på 75-80 procent, og det er den, der nu skal øges.

For to-tre år siden tog virksomheden fat på at opbygge en international salgsorganisation og har siden ansat fire sælgere, som udgør staben sammen med Anders Jellesen (far og stifter) og sønnen Jesper.

- Status på opbygningen er, at vi står ved foden af bjerget og er klar til udfordringen. Det er ambitiøst, men det er det, der skal til for at skabe vækst, så jeg er sikker på, det bliver godt, siger Jesper Vad Jellesen.

- Vi har gennem de seneste år arbejdet med at få digitaliseret vores procesudstyr, så kunderne kan trække data ud. Vi er inde i en dynamisk periode, hvor der sker en masse. De næste år bliver utrolig spændende, understreger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094