23948sdkhjf

Corona rammer antallet af nye, danske øl hårdt

I 2020 samt foreløbig også her i 2021 har de danske bryggerier været stærkt påvirket af corona-nedlukningerne af caféer, restauranter, barer, natteliv og koncerter.

Og det er en situation, som ifølge en frisk analyse fra Beerticker og Bryggeriforeningen i høj grad kan ses på ølmarkedet: følge analysen kom der en fjerdedel færre nye, danske øl på markedet i 2020 på grund af covid-19.

1.792 nye øl så dagens lys. Men Beertickers estimat viser, at hvis 2020 havde været et almindeligt år, så var der kommet cirka 2.400 nye øl på markedet - baseret på den årlige procentvise stigning i antal nye øl, der har været de seneste år.

Således blev der i januar og februar sidste år sat månedsrekorder - aldrig før er der kommet så mange nye øl i henholdsvis januar og februar. Så som udgangspunkt så det ud til, at 2020 ville blive endnu et rekordår. Indtil den første nedlukning ramte Danmark i marts.

I rekordåret 2019 kom der 2.115 nye danske øl. Et tal, Beerticker estimerer ville være steget med lidt over 13 procent til 2.400 i 2020, hvis det havde været et almindeligt år.

- Heldigvis fik øl-nyderne trods alt et væld af nye og interessante øl at vælge imellem i 2020. Men den markante nedgang i antallet af nye øl er desværre et håndgribeligt tegn på, at corona-nedlukningen har stækket en ellers sprudlende branche.

- Vi foreslår, at regeringens ekspertgruppe snarest bør regne på konsekvenserne af en genåbning af restaurationsbranchen, som efter vores opfattelse kan ske sundhedsmæssigt forsvarligt, siger Bryggeriforeningens direktør, Niels Hald, i en pressemeddelelse.

Maj er traditionelt den måned, hvor der kommer flest nye øl. Således var der hele 326 nye øl i maj 2019. Sidste år kom der kun 120 nye øl i maj. Årsagen er, at de to største danske ølfestivaler plejer at blive holdt i maj. De blev naturligvis aflyst denne gang.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078