23948sdkhjf

Øl-iværksætter har skabt en millionsucces

I Lerbjerg syd for Randers har virksomheden JM Bryg fået succes med at sælge alskens udstyr til ølbrygning - siden etableringen i efteråret 2017 har indehaver Mark Shadwell øget omsætningen konstant, så den blev fordoblet til 1,2 millioner i 2019 og nåede op på omkring tre millioner i 2020.

Det skriver Randers Amtsavis om forretningen, der blandt meget andet sælger malt, gær, humle, tilsætningsstoffer, bryggemaskiner, tappemaskiner og forstøvere.

Udgangspunktet var, at det skulle være en butik for hjemmebryggere, men undervejs er også mange professionelle bryggere kommet med i kundekredsen, og business to business-delen er ifølge Mark Shadwell i stærk vækst.

Ikke kun mikrobryggerier har fundet frem til hans virksomhed - kundedatabasen omfatter også navne som Carlsberg og Thisted Bryghus.

- De køber bestemte gærtyper, som kun jeg kan levere i Danmark. Det er naturligvis ikke til deres faste produktioner, men til brug i laboratoriet, hvor de udvikler nye øltyper, forklarer Mark Shadwell til amtsavisen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094