23948sdkhjf

De sidste isproducenter tager livet af Kæmpe Eskimo

I første omgang lod to danske isproducenter sig ikke rive med af sidste sommers ophedede debat om navnet Kæmpe Eskimo.

Både Frisko og Premier Is holdt fast i navnet, men nu er det slut: Som de to sidste isproducenter har de nu besluttet at ændre navnet, skriver Ekstra Bladet.

Navnesagen begyndte, da det amerikanske isfirma Dreyer's Grand Ice Cream besluttede at ændre navnet på isen Eskimo Pie med den begrundelse, at eskimo kan opfattes som en nedsættende betegnelse for inuitter.

Det fik en række danske isproducenter til at følge trop, deriblandt Naturli' Foods, som nu laver Solbær Drøm, og Hansens Flødeis, som skiftede eskimonavnet ud med O'Payo.

Nu har Frisko så besluttet at ændre Kæmpe Eskimo-navnet til Solbær Stang, og hos Premier Is bliver det nye navn Kæmpe Solbær.

Kommerciel direktør hos Premier Is Claus Dahlmann oplyser til Ekstra Bladet, at ændringen sker i forbindelse med, at virksomheden ændrer design og har valgt at navngive produkterne efter, hvad de smager af.

Han lægger dog ikke skjul på, at det er debatten fra sidste sommer, der har fået Premier Is til at ændre navnet på Kæmpe Eskimo.

- Det er klart, at de 150 forbrugerhenvendelser, vi efterfølgende har modtaget, samt dialog med Det Grønlandske Hus, Det Grønlandske Selskab samt Foreningen Nalik har gjort indtryk samt skabt en meget større forståelse af problemstillingen, fortæller han til Ekstra Bladet.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109