23948sdkhjf

Danæg solgte for 1,1 milliard og tjente 26 millioner

"Et acceptabelt resultat i et udfordrende år".

Således beskriver Danæg-koncernen sit 2020-regnskab, der viser et resultat før skat på 26 millioner kroner efter en omsætning på cirka 1,1 milliard.

Året før blev der omsat for 1,3 milliarder og lavet et overskud på 41 millioner kroner.

- 2020 har været krævende for alle aktører i fødevarebranchen, herunder også ægbranchen. Derfor realiserer vi ikke det forventede resultat for året, men set i lyset af både covid-19- pandemien og priskonkurrencen på det skandinaviske marked ser vi alligevel resultatet som acceptabelt

- Generelt har vi set en stigning i salget til detailkunder, hvilket dog langt fra har kunnet opveje de meget negative effekter, covid-19 pandemien-har haft på både foodservice-sektoren og på en række af vores eksportmarkeder, siger koncernchef Jann Dollerup Vig Jensen i en regnskabskommentar.

Han peger på, at der har været en overforsyning af æg i Sverige, og at det har medført et betydeligt pres på markedet.

- Det var ventet, at denne ubalance på markedet ville fortsætte ind i 2021, men med et svensk marked, som i januar blev hårdt ramt af fugleinfluenza, ser det svenske marked nu ind i den modsatte situation med et lavere udbud af svenske æg i forhold til efterspørgslen.

- Kombineret med de fortsatte påvirkninger fra covid-19-pandemien ser ægbranchen således ind i endnu et spændende og turbulent år, siger Jann Dollerup Vig Jensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126