23948sdkhjf

Konkurser: Restauranter hårdere ramt i februar

Danmarks Statistik har i dag fremlagt konkurstal for februar, og de viser en vækst blandt aktive virksomheder i restauranterhvervet, som måtte dreje nøglen om.

Restauranterhvervet har været blandt de flittigste til at gøre brug af lønkompensationen i denne nedlukning, og hertil kommer, at de som tvangslukkede virksomheder kan få dækket 100 procent af de faste omkostninger. Til trods for disse kompensationsordninger afslører dagens konkurstal fra Danmarks Statistik, at der er en vækst i restaurantkonkurserne i februar, konstaterer brancheorganisationen Horesta.

De fem forudgående år har der været 20 restaurantkonkurser i februar, mens tallet i 2021 var 33. Stigningen i 2021 svarer til 67 procent sammenlignet med de forudgående fem års gennemsnit. Tallene kommer ikke bag på Horestas cheføkonom, Jonas Kjær.

- Virksomhederne skal fortsat betale en stor del af det hjemsendte personales løn, og når der ingen omsætning er, så taber virksomhedsejerne penge hver eneste dag. Selv med opsparing og samarbejdsvilje i banken, så er det ikke noget, som man kan blive ved med i månedsvis, siger Jonas Kjær.

Han tilføjer, at denne nedlukning i turisme- og oplevelseserhvervet skal ses i lyset af, at branchen har været stærkt begrænset i sit forretningsgrundlag i snart et år.

- Næsten samtlige restriktioner i forbindelse med coronahåndteringen har påvirket erhvervets muligheder for at generere omsætning. Derfor er det nødvendigt, at man sikrer virksomhederne et økonomisk bæredygtigt grundlag at åbne på, og så skal hjælpepakkerne som minimum forlænges til sommeren, lyder budskabet fra Horestas cheføkonom.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093