23948sdkhjf

Just Eats omsætning eksploderede

Mens mennesker verden over har forbandet covid-19 og de tilhørende nedlukninger, har pandemien været en fest for Just Eat, der leverer mad.

Det viser selskabets regnskab for 2020, der er offentliggjort onsdag morgen.

- 2020 var et exceptionelt år for Just Eat. Lige før afslutningen af sammenlægningen af Just Eat og Takeaway.com blev verden ramt af covid-19.

- Det har givet historiske udfordringer for restauranter og forbrugere såvel som for vores organisation og stab. Men det har også givet medvind for forretningen, skriver administrerende direktør Jitse Groen i en pressemeddelelse.

Og med medvind mener han vindstød af orkanstyrke direkte i nakken. Omsætningen for Just Eat steg med 54 procent i 2020 til 2,4 milliarder euro - 17,8 milliarder kroner.

Salget er steget betydeligt i alle Just Eats hovedmarkeder, hvor dog specielt Tyskland skiller sig ud med en omsætningsvækst på 82 procent.

Selskabet har givet underskud - cirka 1,1 milliard kroner - på trods af det stærkt stigende salg. Det bekymrer dog ikke, da underskuddet i overvejende grad er udløst af omkostninger til fusionen med Takeaway.com, der blev aftalt i 2019.

Fusionen har altså betydet, at Just Eat var endnu større, da corona ankom, lukkede restauranter verden over og skabte optimale betingelser for Just Eats onlineplatform for levering af takeaway.

Ritzau/Redaktionen

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172