23948sdkhjf

Nordmænd køber midtjysk producent af procesanlæg

Viborg-virksomheden Danmatic Automated Bakery Systems er blevet solgt til den norske koncern Storskogen.

Med i handlen følger også datterselskabet Prægel & Co, som har hjemme i den nordsjællandske by Kvistgård.

Danmatic blev grundlagt i 1988 og er leverandør af professionelt udstyr til bageriproduktion i Skandinavien. Produktporteføljen består af egenudviklede og specialiserede produkter suppleret med tredjepartsprodukter, og virksomheden leverer både enkeltmaskiner og komplette industrielle bagerilinjer. 

Grundlæggerne af Danmatic og Prægel & Co, Claus Lykke Gregersen og Henrik Kriby Prægel, fortsætter som sideordnede direktører for Danmatic, mens Erik Hedemann Andersen fortsætter som direktør hos Prægel & Co. Alle tre forbliver også aktionærer i selskabet.

- Med støtte fra Storskogen vil Danmatic og Prægel & Co kunne vokse yderligere. Sammen kan vi styrke vores position og tilstedeværelse som en af de førende producenter og leverandører af industrielt bageriudstyr i Skandinavien, siger Claus Lykke Gregersen, Henrik Kriby Prægel og Erik Hedemann Andersen i en pressemeddelelse.

Den danske virksomhed bliver en del af Storskogens forretningsområde ”Industri”, som ledes af Fredrik Bergegård. Han er begejstret for opkøbet.

- Det er to veldrevne virksomheder med unikke markedspositioner, lønsomme forretningsmodeller og høj kompetence inden for deres område. Vi ser frem til at fortsætte udviklingen sammen med ledelsen, siger han.

Danmatic havde i 2019/2020 et overskud før skat på 13,7 millioner kroner.

Storskogen er en privatejet virksomhed, der investerer i veldrevne og overskudsgivende virksomheder med førende positioner på deres respektive markeder. Storskogen er opdelt i tre forretningsområder, der består af 70 forretningsenheder med over 4.000 ansatte

Forsidefoto/Colourbox

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078