23948sdkhjf

Skat henter 320 millioner kroner på slikkontroller

Skattestyrelsens kontroller af ulovligt slik har de seneste seks år ført til opkrævninger for 320 millioner kroner, oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Fra 2015 til 2020 har Skattestyrelsen gennemført næsten 4.000 målrettede kontroller mod smugling og illegal handel med chokolade og sukkervarer som lakrids, tyggegummi og kiks med chokoladeovertræk. Kontrollerne har resulteret i opkrævninger for ubetalte sukkerafgifter på de 320 millione kroner, svarende til, at der i gennemsnit er opkrævet cirka 53 milioner om året.

- Der er rigtig meget slik og chokolade, der finder vej over grænserne og bliver handlet i Danmark helt uden eller med forkert afregning af danske sukkerafgifter. Det er lige fra uregistrerede garagebutikker til etablerede butikskæder, der forsøger at sælge ulovlige chokolade og sukkervarer. Resultaterne viser, at der fortsat er behov for et skarpt fokus på branchen, siger underdirektør i Skattestyrelsen Anne Sofie Hedemann.

Kontrollerne foregår over hele landet, og i visse tilfælde bliver de planlagt og gennemført i samarbejde med Toldstyrelsen, Fødevarestyrelsen og politiet. Fremgangsmåden for den målrettede kontrolindsats omfatter løbende vurderinger af de mest relevante geografiske områder og handelsled, herunder landegrænser, grossister, detailvirksomheder samt uregistrerede virksomheder, der for eksempel driver såkaldt garagesalg.

- Med årene er vi blevet mere effektive til at finde de virksomheder, der forsøger at sno sig uden om reglerne. Vi går målrettet efter alle led i handlen med ulovligt slik og chokolade lige fra import til mindre salgskanaler på det danske marked. Ved i højere grad at målrette indsatsen mod importører og grossister kan vi dermed begrænse, at de illegale varer spreder sig til detailbutikkerne, siger Anne Sofie Hedemann.

Kommenter artiklen (2)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078