23948sdkhjf

Nordjysk is-opfinder satsede alt: Nu er han gået konkurs

Den nordjyske opfinder Kim Jensen lånte i 2014 en halv million kroner i banken og kvittede sit velbetalte job i Novo Nordisk for at udleve drømmen om at skabe verdens første håndholdte isterningemaskine.

Det lykkedes.

Med stædighed og hårdt arbejde lykkedes det Kim Jensen at få sin isterningemaskine ud til over 70 lande. Men rejsen mod toppen af isbjerget har imidlertid været hård. Nu ser den ud til at slutte brat.

Kim Jensens virksomhed, Icebreaker Nordic, er netop taget under konkursbehandling ved Skifteretten i Aalborg. 

Kæmpede med økonomien

Kim Jensens opfindelse hedder Icebreaker. Den skal revolutionere den måde, man bruger og laver isterninger på. Kort fortalt fungerer produktet – der mest af alt ligner en forvokset krydderikværn – ved, at man drejer låget, hælder postevand i, lukker den og smider den i fryseren.

Når vandet er frosset til is, tager man nederste bakke af og drejer på toppen. Ud af bunden kommer så isterningerne én ad gangen. Perfekt dosering til en enkelt drink eller et glas vand.

Men selvom opfindelsen kan lyde som et smart alternativ til den gammeldags isterningepose – som for øvrigt også er opfundet af en dansker – har Icebreaker Nordic kæmpet med økonomien.

Kørte for lånte penge

Underskud på underskud betød, at egenkapitalen til sidst var tabt, og i det seneste årsregnskab rejste selskabets revisor væsentlig tvivl om den fortsatte drift.

- Selskabets fortsatte drift er afhængig af rentabel drift og fortsat tilgang til finansiering og/eller kapitaltilførsel, lød det.

Undervejs har Kim Jensen fået flere investorer ombord, og han har selv skudt yderligere 2,5 mio. kr. i virksomheden. Penge, som er lånt.

I Icebreaker Nordics seneste regnskab, som blev offentliggjort for et år siden, fremgik det, at selskabet var i dialog med sine långivere og potentielle nye investorer om yderligere kapitaltilførsel.

- Der foreligger dog ikke endelige konkrete aftaler herom på nuværende tidspunkt, lød det.

Coronatrængsler

Da coronakrisen brød ud sidste år, hjalp det ikke just den i forvejen økonomisk trængte virksomhed. De håndholdte isterningemaskiner produceres nemlig i Kina, så pludselig var det svært at få dem leveret.

Da pandemien efterfølgende bredte sig til resten af verden, og mange lande lukkede ned, fik det antallet af nye ordrer til at falde.

Icebreaker forhandles i bl.a. butikskæden Bahne samt en række webshops, heriblandt Coolshop.

Som uddannet svagstrømsingeniør arbejdede Kim Jensen som leder i flere store virksomheder, Nilfisk, Motorola og Novo Nordisk, inden han forlod han sit lukrative lederjob for at hellige sig sin nye opfindelse.

- Jeg har satset alt, hvad jeg ejer, sagde han tilbage i 2018 til Finans.

Kim Jensen er hovedaktionær i Icebreaker Nordic ApS. I ejerkredsen er også Marc Münzer, Karsten Dybkær Kristensen og Jens Kofoed.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094