23948sdkhjf

To kendte jyder blander is og whisky

De er hver især kendt for det, de selv kalder "den ekstreme kvalitet", men ellers plejer de ikke at have noget med hinanden at gøre.

Det har de fået nu. Is-producenten Joachim Kastberg og whiskysuccesen Stauning Whisky er gået sammen om et projekt, der skal vise, at is ikke kun gør sig godt sammen med is, når der er tale om en whisky ”on the rocks”.

Sammen sender de to jyske virksomheder en ny whisky-is på markedet, hvor den efter planen skal serveres i både ishuse og på topklasse-restauranter og -hoteller.

- Vi produktudvikler hele tiden og forsøger at udfordre os selv, så samarbejdet med Stauning Whisky var oplagt, siger Joachim Kastberg, der grundlagde is-virksomheden i 2011.

Hans højre hånd, direktør Jes Nordentoft, fortæller, at det har taget nogle måneder at udvikle whisky-isen.

- På grund af corona har vi jo haft god tid til det. Vi har haft en hel del seancer hjemme hos Alex Højrup Munch fra Stauning Whisky, hvor også hans familie har været med til at prøvesmage, nævner Jes Nordentoft.

- Ikke i hvad som helst

Ifølge Alex Højrup Munch, der er en af stifterne hos Stauning Whisky, er innovation og lysten til at udfordre det traditionelle centralt for samarbejdet.

- Hos Stauning Whisky er vi inspireret af traditioner og håndværk, men er altid på udkig efter nye teknikker, råvarer og samarbejdspartnere. Så da Joachim kom til os med idéen om en whisky-is, var vi straks nysgerrige på muligheden, siger Alex Højrup Munch, der "ikke hælder sin whisky i hvad som helst".

- Vi er meget opmærksomme på, hvordan vores produkt bliver brugt og nydt. Så hvis resultatet ikke var blevet, som vi håbede på - eller bedre - havde Joachim og jeg lagt ideen ned igen, konstaterer Alex Højrup Munch.

Den nye, midtjyske whisky-is laves som en fuldfed flødeis, der røres med Stauning Whiskys Rye Cask direkte fra whiskyfadet. Spiritussen tilsættes i sidste øjeblik, og med en alkoholprocent på 61% giver den tydelig kant til isen, fastslår det nye makkerpar.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078