23948sdkhjf

Crowdfunding: Thise hentede en million på 35 minutter

35 minutter.

Mere tog det ikke Thise Mejeri at rejse en million kroner fra danske forbrugere, da mejeriet via crowdfunding søgte penge til en ny og bæredygtig foderstrategi, der skal udfase brug af importeret soja.

Det oplyser Coop Crowdfunding, som lagde online-platform til låne-tilsagnene.

147 forbrugere fik lynhurtigt millionen på plads, og det er det hurtigst tegnede lån til dato på Coop Crowdfunding, oplyser Coop.

Lånet betyder, at Thises køer fremover mæske sig i danskproducerede afgrøder som hestebønner, lupiner og ærter, der kan dyrkes på landmændenes egne marker. Thise har p.t. 72 landmænd som andelshavere.

Processen er i gang

- Det er vigtigt for os at involvere forbrugerne, og dette crowdfunding-lån bekræfter os i, at der i den grad er opbakning til den nye og bæredygtige foderstrategi, siger administrerende direktør i Thise Poul Pedersen i en pressemeddelelse.

- Processen med udfasning af soja er så småt løbet i gang, og vores mål er, at vi senest i 2023 helt satser på at droppe soja som fodermiddel. Og det ligger os meget på sinde, da importeret soja i dag faktisk svarer til en tredjedel af dansk landbrugs totale klimabelastning, tilføjer han.

Lånet har en løbetid på 18 måneder med en rentesats på 1,9 procent. Hver forbruger kunne højst investere 10.000 kroner i lånet

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.074