23948sdkhjf

Slagter går konkurs efter bøde på 5.000 kroner

En bøde for mangelfuld rengøring skulle vise sig at blive dødsstødet for en slagterforretning i Nordjylland. Det fortæller Nordjyske.dk.

Januar og februar blev de foreløbige højdespringere, hvis man tæller konkurserne for engroshandel, detailhandel og restauranter sammen. Efter mange måneder med gennemsnitlig 100 konkurser om måneden, så toppede kurven foreløbigt i februar med 246 konkurser. Januar havde 235

Hos Den Lille Slagter i Sulsted var slutningen også nær. Indehaver Bo Arreborg vurderer, at forretningen på daværende tidspunkt havde en gæld på en million kroner efter mange måneder uden de livsvigtige selskaber og mad ud af huset.

I starten af marts kom Fødevarestyrelsen på besøg og udfaldet blev en bøde på 5.000 kroner for mangelfuld rengøring. Penge, som Bo Arreborg ikke kunne betale.

- De her corona-tider har taget livet af mig, siger Bo Arreborg til Nordjyske. Han fortæller, at op imod 80 procent af forretningsgrundlaget stammer fra de nævnte selskaber og mad ud af huset, som i mange måneder har manglet.

Flere konkurser på vej

Cheføkonom Jeppe Juul Borre fra Arbejdernes Landsbank fortæller til Ritzau, at han forventer at antallet af konkurser vil stige, når de såkaldte skattelån skal betales tilbage.

- Men forhåbentlig vil mange af virksomhederne få tid til at tjene penge, inden regningen endeligt falder i 2022 og 2023, siger Jeppe Juul Borre til Ritzau.

(Forsidefoto: Den Lille Slagter/Facebook)

Kilde: https://nordjyske.dk/nyheder/erhverv/sla...

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062