23948sdkhjf

Dobbeltopkøb: Dansk fryse-specialist træder ind i verdenseliten

Den danskfunderede producent inden for pladefryseteknologi DSI Freezing Solutions har købt belgiske Cryogenic Equipment and Services NV (CES) og Aalborg-virksomheden Dantech Freezing Systems.

- Med de to strategiske opkøb er vi den eneste globale spiller, der kan tilbyde fødevarebranchen hele paletten af fryseteknologi og samtidig også et bredt program inden for køling og varmebehandling af fødevarer, udtaler Lars Priess, CEO i DSI Freezing Solutions, i en pressemeddelelse.

Tre virksomheder bliver til én

Siden DSI i 2017 blev opkøbt af kapitalfonden Procuritas Capital Investors har virksomheden arbejdet målrettet på at opbygge en stærk platform til sikring af fremtidig vækst. Først med opkøb af den mangeårige samarbejdspartner Erlinord, som repræsenterer automationsdelen af pladefrysningsprocessen, men også med massive investeringer i produktionen, salgsorganisationen, testfaciliteter, R&D samt i IT. I dag er DSI til stede i Danmark, Korea, Singapore, Rusland og USA.

CES er etableret i 1989 af Karel Vanackere og har siden udviklet sig til en af de største uafhængige leverandører af kryogenisk fryseteknologi globalt. Virksomheden har hovedkontor i Belgien og leverer herfra udstyr primært til fødevareindustrien, men også til den farmaceutiske industri og metalindustrien. I USA produceres primært til fødevareindustrien.

Dantech er stiftet i 2017 og har indtil i dag været ejet af Henrik Ziegler og Carsten Bak Andreasen. Selskabet er en fusion mellem Dantech Freezing Systems Pte. Ltd. og Innosteel A/S; samlet set har virksomheden mere end 30 års erfaring med levering af fryseløsninger til fødevareindustrien.

Virksomheden er, specielt inden for de seneste år, vokset meget kraftigt, og er i dag en førende global spiller inden for mekanisk frysning, herunder spiral- og tunnelfrysere, samt inden for blandt andet spiralovne. Dantech har hovedkontor i Aalborg og afdelinger i USA, Singapore, Mexico, Rusland, Polen og Tyskland.

Henrik Ziegler fortsætter som en del af ledelsen af det nye samlede selskab.

Med opkøb af de to virksomheder har en international spiller inden for fødevareteknologi set dagens lys, og Danmarks position som anerkendt nation inden for fødevareteknologi er yderligere konsolideret.

Store forventninger til fremtiden

Trods Covid-19 pandemien realiserede DSI Freezing Solutions i 2020 en toplinjevækst på 5 procent og en bundlinjevækst på 10 procent, og forventningerne til de kommende år er høje.

- Med det nye setup og de nu i alt omkring 300 medarbejdere forventer vi en omsætning i 2021 på +500 millioner kroner, siger Lars Priess, og fortsætter:

- Vi glæder os til at komme endnu tættere på vores kunder i kraft af vores stærke produktions- og service-setup i både Europa, USA og Asien. Omkring halvdelen af vores kunder bruger flere typer fryseteknologi, som de nu får adgang til i én samlet leverandør.

De tre fryseteknologier (plade-, kryoteknisk/kryogenisk og mekanisk) supplerer hinanden godt og dækker således både høj- og lavvolumen produktion samt IQF, blok- og bulk-frysning. Ligeledes dækker teknologierne stort set hele spekteret af fødevarer, fra kød, fisk og fjerkræ inklusive biprodukter over frugt og grønt til færdigretter.

Forsidefoto: Colourbox

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078