23948sdkhjf

Valsemøllen nød godt af danskernes bagelyst

Valsemøllen, der ikke mindst laver masser af mel og bageblandinger, lukrerede så meget på hjemsendte danskeres store bagelyst under sidste års corona-nedlukninger, at Esbjerg-virksomheden kom ud af 2020 med et rekordresultat på 38,5 millioner kroner før skat.

Året før var der et plus på knap 27 millioner.

Stigningen er realiseret, selv om Valsemøllens omsætning faldt fra cirka 628 millioner til knap 612 millioner kroner.

- Danskerne er for alvor gået i køkkenerne under corona-nedlukningerne og har både eksperimenteret med egen surdej og samtidig forsødet tilværelsen med kagebagning. Vi ser en stigning i hele sortimentet, både hvede- og specialmel til surdejsbagværket og bageblandingerne, der gør det nemt at tage børnene med i køkkenet, siger direktør Niels Brinch-Nielsen fra Valsemøllen i en regnskabskommentar.

I 2020 lancerede Valsemøllen økologiske melprodukter og bageblandinger med dansk økologisk mel.

- Vi oplever, at danskerne ønsker at indtænke både bæredygtighed og lokal forankring i deres indkøb, og her er økologi med dansk oprindelse en god løsning. Med økologi fra danske marker sikrer vi både danske arbejdspladser og endnu mere bæredygtigt mel,  siger Niels Brinch-Nielsen.

Mens det forgangne år bød på store investeringer i mølleriet, byder også 2021 på nye investeringer. Blandt andet ligger en byggeansøgning til nye siloer ved siden af mølleriet i Køge klar. Nye siloer skal muliggøre adskillelse af flere forskellige korntyper og dermed nye koncepter med fokus på bæredygtighed og kort vej fra jord til bord. påpeger direktøren.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094