23948sdkhjf

Coop rykker ”Red Maden”-køler online – og fodrer dyr med resterne

Coop opper nu kampen mod madspild i onlineforretningen Coop.dk. Det sker med en net-udgave af den ”Red Maden-køler”, kunderne allerede kender fra supermarkeder landet over, og målet er, at endnu mindre mad skal gå til spilde.

– Vores holdning er, at ingen mad må gå til spilde. Madspild er både en belastning for klimaet og for vores økonomi.  Og så er det dejligt, at det vi ikke kan sælge, kan komme andre til glæde, udtaler Lars Rasmussen, kommerciel direktør for Coop.dk Mad i en pressemeddelelse. 

I online-køleren finder kunderne varer, der kan købes til stærkt nedsat pris, inden de overskrider dato for supermarkedets holdbarhedsgaranti, og Coop understreger, at alle varer tjekkes dagligt og de, der ikke er tilstrækkeligt friske, fjernes. Eksempelvis sikres kunderne minimum syv dages holdbarhed på æg og pålæg og tre dage på brød, og skulle der alligevel være datovarer, der ikke bliver solgt, vil supermarkedskæden gerne sikre, de i det mindste kommer andre til gode.

Derfor doneres overskudsmaden til Fødevarebanken, der arbejder med at fordele overskudsmad til mere end 300 sociale organisationer landet over, mens også dyrene i Københavns Zoo bliver tilgodeset.

– Overskydende grøntsager og frugt fra Coop.dk sparer os for mange penge årligt og bidrager samtidig til, at vi kan tilbyde vores 4000 dyr en varieret kost hver dag. Kvaliteten er høj, og vi er glade for, at madvarerne ikke går til spilde, siger Peter Jensen, foderkøkkenet i Zoologisk Have København.

Læs mere om: Coop
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125