23948sdkhjf

Avis: Banker vil have ølboss ud på fredag

Storbankerne Nordea og Danske Bank, der tilsammen ejer knap 20 procent af aktierne i Harboes Bryggeri, vil have bryggerikoncernens frontfigur, 79-årige Bernd Griese, væk fra formandsposten.

Det skriver Berlingske forud for Harboes generalforsamling fredag, hvor bankerne ikke vil stemme for et genvalg af Bernd Griese.

Nordea og Danske Bank ser ifølge mediet gerne, at formandsposten bliver overdraget til en person, som ikke har en masse historik i selskabet, og som derfor kan træffe neutrale beslutninger.

Eric Pedersen, Nordeas chef for ansvarlige investeringer, oplyser til Berlingske, at banken i løbet af det seneste år har haft flere samtaler med bryggeriet, hvor banken har foreslået et skifte på formandsposten. Men det ønske har bryggeriet tilsyneladende overhørt; i hvert fald er Bernd Griese opstillet til genvalg på generalforsamlingen.

Der har hersket en del uro i de øverste Harboe-lag, efter at Bernd Griese i 2019 forlod direktørposten efter 35 år og overlod den til sin datter Karina Harboe Laursen. Hun røg ud efter bare tre måneder og blev afløst af Søren Malling, der er gift med Karina Harboe Larsens søster Vibeke Harboe Malling.

Ved samme lejlighed satte Bernd Griese sig selv ind på posten som bestyrelsesformand.

Harboe-familien ejer 16 procent af aktierne i Harboes Bryggeri, men der er tale om A-aktier. Dermed har døtrene Karina Harboe Laursen, Vibeke Harboe Malling og Pernille Obling Griese lidt over 50 procent af stemmerne i selskabet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078