23948sdkhjf

Kritik af "Danmarks Bedste Burger": Vinderen opfandt selv konkurrencen

"Usædvanligt", "uheldigt" og "moralsk forkert".

Sådan lyder kritikken af burger-konkurrencen “Danmarks Bedste Burger” fra flere af de burger-steder, der var nomineret.

Lørdag vandt burgerkæden Hungry Dane både hovedprisen og en sidepris ved konkurrencen “Danmarks Bedste Burger”, og siden har indehaveren, Peter Kolos, kunnet lade sig hylde som Danmarks burgermester med dertilhørende massiv medieomtale til følge.

Nu viser det sig imidlertid, at Peter Kolos selv har været med til at opfinde og udvikle konkurrencen, som han to år i træk har vundet priser ved.

Ikke nok med det, så er hans gode ven - og en anden af idémændene bag konkurrencen - Jesper Wieder, arrangør af “Danmarks Bedste Burger”-konkurrencen.

Det bekræfter de begge over for TV 2 Lorry.

Lige nøjagtig det forhold er faldet flere af årets finaledeltagere for brystet, og de spørger nu sig selv, om det er fair, at en af idémændene bag konkurrencen også stiller op.

- Det er dybt forkert. Moralsk er det forkert. Hvis han er arrangør, kan han ikke deltage i konkurrencen. Det er no-go. Det er ikke et spørgsmål om jalousi, det er et spørgsmål om moral, siger Morten Frydendal, indehaver af Cali Burger Joint, til tv-stationen.

- Peter fra Hungry Dane startede en konkurrence, som han har vundet to år i træk. Det er en smule usædvanligt, konstaterer Bill Oliver Windsor, indehaver af Eden Jaxx.

- Hvis han har fået særregler, så er det uheldigt. Det underminerer konkurrencen, mener Mentor Haziri, indehaver af Dandelion Burgers.

- Er jeg overrasket eller forarget over, at en arrangør vinder publikums eller dommer-prisen? Kunne man ikke forvente det?, bemærker Peter Hougesen, indehaver af Samsø Madsnedkeri.

Forberedt på kritik

Over for TV 2 Lorry understreger både Peter Kolos og Jesper Wieder, at Hungry Dane-indehaveren ikke længere har noget med selve arrangementet af gøre.

- Jeg kan forstå, at der er kritik, og jeg har været forberedt på, at det ville komme, men jeg har ikke dårlig samvittighed over at være med, fordi jeg har trukket mig som arrangør, fortæller Peter Kolos.

Men det hænger ikke helt sammen for de deltagere, som TV 2 Lorry har talt med.

De forklarer ifølge TV2 Lorry samstemmende, at de er blevet kontaktet af Peter Kolos om en masse praktiske ting.

Derudover er det også ham, der har spurgt, om de ville være med i konkurrencen. Derfor stiller de spørgsmålstegn ved hans rolle i at arrangere "Danmarks Bedste Burger"-konkurrencen.

Foreholdt den kritik forklarer han:

- Jeg kan godt følge deres tankegang, for jeg har stået for det praktiske i forhold til Ofelia Plads (hvor konkurrencen blev afviklet, red.). Der har jeg min foodtruck normalt, og det er kun derfor, vi kunne være der. Jeg har haft kontakt til Jeudan (udlejer af Ofelia Beach, red.), siger han og uddyber:

- Jeg har sørget for at bestille skraldespande, jeg har ringet til dem (de andre deltagere, red.) for at fortælle, hvornår de kunne komme ind på pladsen, og hvornår de skulle være væk igen og sså videre.

Flere af deltagerne understreger, at de støtter op om selve konceptet bag "Danmarks Bedste Burger" og kalder det et "fedt initiativ".

Men de sår tvivl om konkurrencens troværdighed på grund af Hungry Dane og Peter Kolos' tætte forbindelse til arrangøren bag konkurrencen, Jesper Wieder.

Blandt andet har Jesper Wieder stået for at samle og tælle stemmerne sammen.

Selv afviser de to parter over for TV2 Lorry, at deres venskab har påvirket afgørelsen af konkurrencen:

- Jeg kan bare sige, at alt er foregået reelt. Det er dommerne, facebook og gæsterne, der har afgjort. Det er ikke mig og Peters relation. Det er ikke et problem, at jeg kender Peter, fordi det ikke er mig, der afgør, hvem der vinder, siger Jesper Wieder.

- Jeg kan med 100 procent god samvittighed bekræfte, at jeg har ikke noget med stemme-vurderingen at gøre. Det er 100 procent folket og dommerens egne stemmer. Det er lidt den danske jantelov. Tænk, at nogen kan være så heldig at vinde to år i træk, siger Peter Kolos.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141