23948sdkhjf

Fipros' store Kina-ordre forsinket 

Mælkepulverproducenten Fipros Nutrition har måttet væbne sig med tålmodighed i forbindelse med virksomhedens store Kina-kontrakt, som blev underskrevet 12. december 2018.

Kunden har således endnu ikke fået sine recepter helt færdigudviklet, konstaterer Fipros-direktør Conny Twisttmann.

Hun fortæller, at Fipros Nutrition allerede i sommeren 2020 fik tilladelse til at eksportere mælkepulvere til aldersgruppen 3+ til Kina. Den såkaldte infant-godkendelse for børn op til tre år afventer produktion af de første produkter for at falde på plads. 

Dermed er den oprindelige business case foreløbig forsinket med halvandet år, nævner direktøren.

Hele verden

- Fipros Nutrition er planlagt til at lave produkter til hele verden. Vi er lønproducent, så udgangspunktet er, at vores kunder kommer med deres egne produkter og brands, og så producerer vi i henhold til deres ønsker og behov.

- Det kinesiske marked er særligt attraktivt på grund af høj prissætning, men omvendt også ganske kompliceret at komme i gang med i forhold til eksempelvis tilladelser, påpeger hun.
 
Det har tidligere været fremme, at der er tale om en kontrakt til en potentiel værdi af 300 millioner kroner om året.

- Under alle omstændigheder er det bare et spørgsmål om tid, før vi begynder at sende mælkepulver til kineserne, fastslår Conny Twisttmann.

Momentum

Den kinesiske ordre kommer langt fra til at udnytte hele potentialet hos den nye fabrik, der satte gang i den første produktion i august sidste år. 

 - Det gik meget langsomt med at få gang i salget de første måneder, men nu får vi stille og roligt momentum. nævner direktøren.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062