23948sdkhjf

Fødevarekonference sætter fokus på fremtidens løsninger

Teknologisk Institut holder 4. november en fødevarekonference, hvor der bliver bredt fokus på klimaneutral omstilling med teknologiske løsninger i hele værdikæden.

Fødevare- og landbrugsminister Rasmus Prehn er blandt talerne, og programmet indeholder også også indlæg om de nyeste trends og teknologiske muligheder, som kan gøre en forskel i omstillingen til en mere bæredygtig fødevareproduktion.

Desuden får gæsterne mulighed for at besøge Teknologisk Instituts test- og demonstrationsfaciliteter, hvor der vil være smagsprver, demonstration af udstyr og et smugkig på morgendagens nye, teknologiske løsninger.

- Hvis vi skal nå de ambitiøse mål om reduktion af klimabelastning og samtidig beholde fødevareproduktionen på vores nuværende niveau som Danmarks største eksporterhverv, er det nødvendigt at finde klimagevinsterne i hele fødevareproduktionens værdikæde. Den grønne omstilling skal findes i løsninger i både de eksisterende og nye værdikæder, siger direktør Lars Hinrichsen fra Teknologisk Institut.

Online og fysisk


På konferencen vil der være indlæg om nye råvarer til fremstilling af grønne produkter, metoder til optimering af smag og tekstur af nye grønne fødevarer, så de stadig falder i forbrugernes smag, samt indlæg om fremtidens grønne emballager og cirkulær økonomi i fødevareproduktionen.

Konferencen kan både følges online på Teams og med fysisk deltagelse hos Teknologisk Institut i Taastrup.

Deltagerne i Taastrup vil på konferencens anden del få en rundtur på Teknologisk Institut, hvor de kan få indblik i emner som pakkeri, digitalisering, robotteknologi og nye råvarer til grønne produkter – med blandt andet bioraffinering af sidestrømme samt alternative proteinkilder som insekter, mikoalger og krill.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094