23948sdkhjf

- Der er titusindvis af arbejdspladser i plantebaserede fødevarer

Når nogle politikere taler om, at de frygter tab af arbejdspladser i landbruget, er det, fordi de har for travlt med at beskytte kødproduktionen, fremfor at se på landbruget og fødevaresektoren som helhed.

Det mener Dansk Vegetarisk Forening, der i en pressemeddelelese konstaterer, at med en investering i plantebaserede fødevarer kan Danmark skabe titusindvis af nye arbejdspladser.

Foreningen har set på 16 forskellige prognoser for fremtidens fødevaremarked, udarbejdet af de store banker og analyseinstitutter.

 - Prognoserne peger alle på en kraftig vækst inden for plantebaserede fødevarer og andre alternativer til produkter fra dyr. Hvis Danmark skal have en del af det marked, skal der investeres et milliardbeløb nu, siger Rune-Christoffer Dragsdahl, som er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening.

Markedet forventes ifølge Bloomberg at nå 1.000 milliarder kroner i 2030 - og 8.000 milliarder kroner i 2050 ifølge Credit Suisse. Hvis Danmark kan få blot to procent af det globale marked i 2030, vil det således svare til 20 milliarder kroner, nævner foreningen.

Ifølge beregninger fra Københavns Universitet vil det svare til mellem 20.000 og 40.000 arbejdspladser.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.046