23948sdkhjf

Plantebaserede producenter jubler over ny aftale

Den klimaaftale for landbruget, som et meget bredt flertal i folketinget indgik mandag aften, bliver modtaget med glæde hos Plantebranchen.

Foreningen repræsenterer 41 virksomheder og organisationer, der beskæftiger sig med plantebaserede fødevarer og grøn omstilling - og den glæder sig over, at to grønne milepæle er flyttet i den nye landbrugsaftale:

Der skal nu laves en handlingsplan for at fremme de plantebaserede fødevarer i Danmark, og en fond med 75 millioner kroner årligt fra 2022 til 2030 skal være med til at understøtte den grønne omstilling af maden. Oveni kommer 580 millioner kroner i grøn støtte til landmænd, som producerer plantebaserede fødevarer.

- Landbrugsaftalen er et vigtigt skridt i den rigtige retning. I Plantebranchen glæder vi os over, at de grønne fødevarer har fået en central plads i aftalen. Det vidner om, at der er politisk vilje til flere grønne fødevarer – fra jord til bord, siger sekretariatschef i Plantebranchen Frederik Madsen.

Han ser ifølge eget udsagn nu frem til at bidrage til indholdet af den handlingsplane som skal være med til at sikre, at Danmark får del i den store vækst inden for plantebaserede fødevarer.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11