23948sdkhjf

Arla åbner nyt innovationscenter

Arla Foods åbner fredag sit nye innovationscenter i Nr. Vium som del af datterselskabet Arla Foods Ingredients, AFI.

Det nye innovationscenter til en pris på 300 millioner kroner har et samlet areal på 9.000 kvadratmeter med topmoderne faciliteter, herunder laboratorier til kliniske forsøg, et testmejeri og kontorlokaler.

Centeret er arbejdsplads for op imod 100 forskere og ingeniører, der skal afdække alle aspekter af forskning og udvikling inden for valle og mælk – fra avanceret separationsteknologi til forbedret funktionalitet og holdbarhed.

Arla Foods Ingredients er i forvejen verdensførende inden for specialiserede mælke- og valleingredienser, der især bruges til at opfylde specifikke fødevarebehov hos børn, atleter, patienter og forbrugere.

Det globale marked for specialiserede mælke- og valleingredienser omsætter for 10 millarder euro om året og forventes at vokse kraftigt i de kommende år, konstaterer Arla i en pressemeddelelse.

- Jeg er utroligt stolt og har glædet mig meget til at slå dørene op til vores nye Innovationscenter. Det vil give et enormt løft til vores forsknings- og udviklingskapacitet, og vi er begejstrede for de muligheder, det bringer med sig, siger innovationsdirektør og leder af innovationscenteret Niels Østergaard.

- I samarbejde med vores forsknings- og branchepartnere bliver det nu muligt at gennemføre mere forskning, igangsætte nye ambitiøse projekter og finde frem til innovative løsninger på nogle af verdens mest presserende fødevare- og ernæringsudfordringer, tilføjer han.

Placeret midt i forsyningskæden
Innovationscentret ligger lige ved siden af Danmark Protein, som er AFI’s førende produktionsanlæg, der producerer valleprotein-koncentrat og laktoseprodukter, herunder ernæring til spædbørn.

Placeringen er afgørende, fordi den helt bogstaveligt bygger bro mellem innovation og produktion i fuld skala, påpeger direktøren.

- Det var afgørende for os, at innovationscentret er placeret centralt i vores forsyningskæde. Det bringer os så tæt på de bedste råvarer som muligt og gør os i stand til at finjustere idéer og hurtigt skalere dem op i én samlet, strømlinet proces, nævner Niels Østergaard.

Det nye innovationscenter er Arlas andet innovationscenter. I 2017 åbnede koncernen sit første innovationscenter i Aarhus. hvor Arla Innovation Centre, AIC, udvikler detail- og fødevareprodukter og nye produktionsteknologier.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11