23948sdkhjf

Sexisme-sag får L&F-direktør til at sige op

Den administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, Anne Arhnung, opsiger sin stilling med omgående virkning.

Det oplyser hun selv i en pressemeddelelse.

Ifølge pressemeddelelsen sker opsigelsen på grund af uenighed med den øverste politiske ledelse om håndteringen af sagen om sexisme i DanBred.

Sagen handler om den daværende direktør, Thomas Muurmann Henriksen, der blev opsagt efter afsløringer om sexchikane rettet mod flere kvinder.

Landbrug & Fødevarer ejer en del af DanBred og har derved været med til at tage beslutningen om at opsige direktøren.

- Jeg har, siden denne sag kom til mit kendskab i begyndelsen af sommeren, rådgivet Landbrug & Fødevarers øverste politiske ledelse til at handle ansvarligt ud fra det kodeks for god virksomhedskultur, som jeg selv har stået i spidsen for at implementere i Landbrug & Fødevarers organisation.

- Der har på intet tidspunkt været tvivl eller inkonsistens i min ageren eller i min rådgivning om, hvordan denne sag burde have været håndteret. Desværre har toneangivende valgte i formandskabet – mine arbejdsgivere – ikke lyttet til mig.

- Denne situation er selvsagt ikke holdbar, og det tager jeg konsekvensen af i dag, siger Anne Arhnung i pressemeddelelsen.

Anne Arhnung har arbejdet i Landbrug & Fødevarer i 25 år. I ni af dem har hun været i direktionen, hvoraf tre har været som administrerende direktør.

Ifølge hende selv har hun længe overvejet sin stilling. Men hun har ventet med at tage det endelige skridt, til der var landet en holdbar landbrugsaftale, så hendes fratrædelse ikke kom til at tage fokus fra og skade de afsluttende landbrugsforhandlinger.

- Jeg har været stolt af at stå i spidsen for organisationen og vil også fremover følge landbrugs- og fødevareerhvervet med stor interesse, og jeg håber, at organisationen med formand Søren Søndergaard i spidsen vil sætte nye standarder for den valgte ledelse, siger Anne Arhnung.

Efter Anne Arhnungs opsigelse består direktionen i Landbrug & Fødevarer af Flemming Nør-Pedersen, Lars Daugaard, Morten Boje Hviid og Ejnar Schultz.

Organisationens fællesformandskab har besluttet, at Flemming Nør-Pedersen konstitueres som administrerende direktør, oplyser L&F i en pressemeddelelse. Han har været medlem af Landbrug & Fødevarers direktion siden 2012 og har i dag ansvaret for afdelingen ”Medlemmer og Markeder”.

Ritzau/Redaktionen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078