23948sdkhjf

Ølentusiaster igen klar med stor festival

Forbrugerorganisationen Danske Ølentusiaster holder fredag og lørdag sin årlige ølfestival i Lokomotivværkstedet i København. Gæsterne kan her møde en lang række danske bryggere, der står klar til at præsentere deres øl og tage en snak om, hvordan det er lavet.

44 bryggerier er med på deltagerlisten, deriblandt vinderen af titlen som Årets Danske Bryggeri 2020, Det Lille Bryggeri.

Bortset fra sidste år, hvor corona satte en stopper for løjerne, har Danske Ølentusiaster arrangeret ølfestival hvert år siden 2001 - i enkelte år mere en én, så weekendens arrangement er det 26. af slagsen.

Da den første Ølfestival blev lavet, eksisterede ordet ikke, og foreningen valgte derfor at gøre navnet til et registreret varemærke.

- Det kan lyde helt skørt i dag, men det skal ses i lyset af et øldanmark, som ikke gjorde meget ud af sig selv. Det var stadig i ølrevolutionens spæde start, og det at møde den eller de bryggere, der havde lavet øllet, var ikke set før, konstaterer foreningen i en pressemeddelelse.

Festivalerne er siden da vokset i størrelse, og publikumsrekorden er på godt 13.000 ølsmagere.

- Vi er utroligt stolte af den lange tradition vores Ølfestivaler har fået. Det, at vi en gang om året kan mødes til så stort et arrangement - medlemmer, bryggere, frivillige og selvfølgelig hr. og fru Danmark - er utroligt vigtigt. Og måske er endnu mere vigtigt efter halvandet år med corona-restriktioner. Vi har brug for at mødes og tale om øllet – det har altid været der, hvor vi som forening har været stærkest, siger landsformand Klaus Rehkopff.

Danske Ølentusiaster prøver for første gang i år at dele Ølfestivalen op i sessioner á fem timer. På den måde sikres der plads i hallen og mindre kø ved bryggeriernes stande..

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078