23948sdkhjf

Iværksættere med ny kombucha-baseret drik: Skal være alkoholfrit vin-alternativ

Et alternativ til vinen til middagen. Og så endda alkoholfrit.

Det lyder måske ikke som det, de fleste forbinder med gode middage. Men spørger man en gruppe af Nordsjællandske iværksættere, så kan det være fremtiden.

I spidsen for dem står Christian Arensbak fra Hornbæk, der har fået idéen til at udvikle en ny alkoholfri gourmetdrik, der skal være et alternativ til vinen men "kunne matche smagsoplevelsen fra vinen".

Det skriver Helsingør Dagblad.

"En fløjlsblød, frugtig og tør oplevelse"

Egentligt kom idéen på baggrund af en undren over, at man bryggerier var begyndt at lave alkoholfri øl, men når det kom til vinen og alternativer til denne, haltede det.

Det ville han lave om på, og han har derfor allieret sig med en sommelier og en gastrofysiker til at udvikle den nye drik.

Drikken er baseret på den fermenterede te, kombucha, der ifølge folkene bag "giver en vinøs konsistens og duft, en fløjlsblød, frugtig og tør oplevelse og en lang eftersmag."

Christian Arensbak er klar over, at markedet for alkoholfri - og et alternativ som dette - endnu ikke er stort. Men han håber og tror på, at efterspørgslen vil vokse de kommende år.

- Der er et kæmpe marked, og vi kan også mærke, at der er en stor interesse for vores produkter. Vi er både i dialog med restauranter og større supermarkedskæder i Danmark og Sverige, og der har også været interesse fra USA og Asien, fortæller Christian Arensbak til avisen.

Indtil videre har de tre produkter, Arensbak Blanc, Arensbak Rouge og Arensbak Rosé, mens der er en mousserende udgave på vej.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078