23948sdkhjf

Lars har opfundet fremtidens kaffelåg

- Pisse godt gået!

Sådan lyder mange af beskederne, Lars Bendix fra Randers har fået, siden han i lørdags fremviste sin seneste opfindelse på tv: et kaffelåg i træfiber.

- Min familie kan slet ikke kende mig, når jeg sidder om aftenen og svarer på Facebook-beskeder, fortæller opfinder Lars Bendix til TV 2 Østjylland.

Hjemmesiden bag kaffelåget er gået ned på grund af for mange besøgende, og flere vil være med i investeringseventyret.

- Allerede to minutter efter udsendelsen bimlede min telefon. En producent af plastvarer henvendte sig, og lidt senere lørdag aften meldte den første investor sig.

et er da heller ikke hvilket som helst kaffelåg. Lars Bendix har allerede fire investorer med, og forrige år blev der investeret til en værdisætning på 30 millioner kroner. Men det var jo forrige år. I dag er virksomheden bag låget – Liplid – vurderet til 65 millioner kroner, og siden det blev offentlig viden på TV2 Østjylland, har der været yderligere vind i Lars Bendix’ sejl:

- Folk vil købe produktet, vil investere i det, og vil vide, hvor de kan få fat i det, fortæller Lars Bendix, der er blevet personligt kontaktet flere end 20 gange i dag.

Alene siden udsendelsen i lørdags har syv investorer kontaktet ham. Men den del af det tager Lars Bendix med et gran salt.

- Det er da okay. Men jeg har tidligere oplevet, at investorer blev mit største mareridt, så det tager jeg meget forsigtigt. Den ejerkreds, vi har lige nu, er meget sammentømret, siger Lars Bendix, der personligt ejer 39 procent af virksomheden bag låget, Liplid.

Hvad han til gengæld begejstres over, er en henvendelse fra Circle K:

- Indkøbschefen for hele EU ringede til mig, efter han havde set indslaget og bad mig om at sende 20 prototyper. Så mange har jeg ikke engang endnu, men jeg sender ét til ham i morgen, siger han til TV 2 Østjylland.

Lars Bendix må da også siges at have en vis erfaring med iværksætteri. Han driver den socialt ansvarlige virksomhed Danish Coffee i Randers, og så har han hele 13 patenter.

- Jeg har blandt andet patent på et hyldesystem, en elastisk afdækning af fødevarer og en kaffemaskine, fortæller han.

Det seneste skud på stammen er som bekendt kaffelåget, Liplid, der er lavet i træfiber. Og når det er ombejlet, skyldes det til dels politik.

EU har netop i år forbudt salg af engangsplastik, og derfor er kapløbet om at finde de bedste erstatninger lige nu på sit højeste.

Ifølge Lars Bendix er der omtrent 500 forskellige patenter på kaffelåg, men han mener at besidde det bedste, og glæder sig over, at så mange deler hans glæde:

- Jeg har ikke fået én eneste negativ henvendelse. Man hører tit om nogen, der får succes, og så følger der en masse lort med. Sådan har det ikke været for mig. Det er da bevægende.

Med så mange konkurrenter, hvorfor er det så lige præcis dig – en kaffeproducent med arkitektbaggrund - der står til at vinde?

- Måske er det karma, lyder det fra Lars Bendix, der efter lidt tavshed peger på måden, han bedriver virksomhed på.

Danish Coffee arbejder også for sikre kaffebønderne gode vilkår, ordentlig løn og efterleve FN’s verdensmål, og i Danmark er alle ansatte - på nær tre personer - fleksjobbere.

- Det er sådan et lille økosystem af almindelige mennesker, der bare har et skånebehov, fortæller Lars Bendix.

Virksomhedseventyret begyndte ifølge Lars Bendix i 2002, hvor hans søster forærede ham en times session hos en clairvoyant.

- På det tidspunkt var det svært at forholde sig til, og det gav faktisk ikke mening. Clairvoyanten blev ved med at spørge mig; ”Hvad har du at gøre i Afrika?” og fortælle mig om hvide mennesker i Afrika og nogle bær.

Lars Bendix forstod intet af alt den Afrika-snak, indtil han i 2008 blev kaffeproducent i Afrika, og det gik op for ham, at ’bærrene’ var kaffebønner.

- Lige pludselig oplevede jeg alt det, hun havde fortalt om. Hun havde for eksempel fortalt om en spansktalende mand, der dansede foran et pengeskab. Og dét oplevede jeg!

Hvad Lars Bendix præcist tror på, ved han ikke, men der eksisterer en mening med det hele.

- Jeg kan ikke forklare det, og det er ikke noget, jeg dyrker. Men jeg tror på noget mellem himmel og jord, og hvis jeg kan fange lidt karma, så gør jeg det, siger han.

Og Lars Bendix har tilsyneladende fanget en del.

Trods god karma og et væld af henvendelser forholder kaffeproducenten sig afventende. Fordi det ligner en succes, behøver det jo ikke at være det:

- Jeg render ikke rundt og råber ’wuhu’, for der er et stykke vej endnu. Men når jeg får det første færdigproducerede låg i hånden, og det siger klik på koppen, så tror jeg, at jeg vil have det rigtig, rigtig godt, siger Lars Bendix til TV 2 Østjylland.

Men låget er vurderet til 65 millioner kroner, og du siger, at du tror på det. Hvorfor egentlig ikke råbe ’wuhu’?

- Hvis du slår ’opfinder Lars Bendix’ op i en database, så er der otte gode grunde til, at jeg ikke siger ’wuhu’ endnu. Selvom ideen er god, så kan den komme for sent eller være svær at sælge.

Lars Bendix er ikke umiddelbart nervøs for, om noget går galt.

- Det holder mig ikke vågen om natten, men med den alder, jeg har nu, så bliver man lidt mere forsigtig. Man er vel lidt jysk, siger den 62-årige opfinder.

Det, som han kalder for ’det perfekte produkt’, forventer han dog vil kunne ses i butikker til marts.

- Som min svenske ven (investor, red.) siger, så kan vi - til dén tid - grine hele vejen til banken.

Kilde: TV 2 Østjylland

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094