23948sdkhjf

Mejeriforeningen får ny direktør

.

Efter knap 11 år på posten fratræder Jørgen Hald Christensen stillingen som administrerende direktør i Mejeriforeningen for at gå på pension. Ny direktør bliver Henrik Damholt Jørgensen, som har været ansat i Arla i 25 år – de seneste 15 år som Vice President for Member Relations i Arla.

Det oplyser Mejeriforeningen i en pressemeddelelse.

- Mejeriforeningen repræsenterer en spændende blanding af virksomheder – lige fra den globale mejerikoncern til mellemstore selskaber og de helt små, nicheprægede mejerier. Det giver en god dynamik i branchen, og jeg glæder mig rigtig meget til at stå i spidsen for samarbejdet omkring de mange vigtige dagsordner, som Mejeriforeningen byder ind på: Bæredygtighed, sundhed, smag og madkvalitet for blot at nævne nogle af de mest aktuelle, siger Henrik Damholt Jørgensen.

 Dybt kendskab til branchen

Henrik Damholt Jørgensen er 61 år, uddannet cand. scient pol. og har et dybt kendskab til mejeribrug og mælkeproduktion. Han begyndte sin erhvervsmæssige karriere i Landbrugsministeriet og var derefter i fem år ansat på Mejeriforeningens kontor i Bruxelles, inden han kom til Arla i 1996.

Her beskæftigede han sig i første omgang med produktlovgivning og handelsmæssige emner, hvorefter han blev tilknyttet direktion og bestyrelse som sekretær. Siden 2006 har han stået i spidsen for samarbejdet med andelshaverne i Arla Foods Member Relations.

 Den nuværende direktør, 66-årige Jørgen Hald Christensen, har været tilknyttet Mejeriforeningen siden 1987, hvor han blev ansat som fagmedarbejder i afdelingen for produktlovgivning i Danske Mejeriers Fællesorganisation, som Mejeriforeningen hed dengang.

Med årene avancerede han til afdelingsleder og siden afdelingschef, inden han i 2009, i forbindelse med, at Mejeriforeningen tilsluttede sig Landbrug & Fødevarer, blev udnævnt til Fødevarechef. To år senere – i maj 2011 – overtog han posten som administrerende. direktør i Mejeriforeningen og sektor for mejeri i Landbrug & Fødevarer.

 Fra fusioner til gourmet-oste

- Det har været nogle begivenhedsrige årtier, som branchen og dens organisation har gennemlevet, siden jeg tiltrådte for snart 35 år siden. Vi har oplevet en stor, transnational fusion sideløbende med, at nye små og mellemstore mejerier er vokset frem.

- På produktsiden har tiden budt på blandingsprodukter som Kærgården, minimælk, skyr, en voldsom vækst i økologien og – i de senere år – en mindre revolution inden for danske gourmetoste, siger han i forbindelse med sin beslutning om at gå på pension.

 Henrik Damholt Jørgensen tiltræder officielt stillingen som topchef for Mejeriforeningen den 1. marts 2022. Men allerede fra  januar vil han være tilknyttet organisationen, hvor han med assistance fra Jørgen Hald Christensen vil blive sat ind i sit nye arbejdsfelt

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11