23948sdkhjf

Chipsleverandør vendte minus til millionoverskud

Thorsens Chipskartofler, der med base i Sunds i Midtjylland leverer kartofler til store dele af den europæiske chipsindustri, leverede i det seneste regnskabsår også et stort comeback og et rekordresultat efter to år med underskud.

2020/21 gav et overskud på 8,7 millioner kroner, hvor der de to foregående år var underskud på henholdsvis 5,9 millioner og senest 320.000 kroner.

Bruttofortjenesten steg fra 16,2 til 29,7 millioner kronerr, og resultatet af den primære drift gik fra 1,5 til 13,5 millioner. Egenkapitalen er vokset med godt 20 millioner til nu næsten 62 millioner kroner.

- Sæsonen 2020/21 har været præget i flere forskellige retninger på grund af coronapandemien. Den mængdemæssige omsætning har haft en pæn stigning for så vidt angår konventionelle chipskartofler, dog står totalomsætningen ikke helt mål med de strategiske mål og forventningerne til regnskabsåret.

- Dette skyldes stort fald i salget til pomfrit- og skrælleindustrierne, primært inden for økologi grundet nedlukning i forbindelse med anden bølge af corona. Sæsonen har været positivt påvirket af en betydeligt bedre forsyningssikkerhed end de seneste to sæsoner. Det er desuden lykkedes at udvide kredsen af faste leverandører til sæson 2021/22 ved udvidelse af aktionærkredsen, konstaterer ledelsen, der betegner resultatet som "særdeles tilfredsstillende".

Ifølge virksomhedens hjemmeside er Thorsens Chipskartofler en af de virksomheder i Skandinavien, der forhandler de største mængder kartofler uden selv at have en produktion. Virksomheden kan opbevare cirka 28.800 ton kartofler og håndterer cirka 135.000 ton kartofler årligt.

En stor del bliver eksporteret til blandt andet Norge, Tyskland, Sverige, Finland, Italien og de baltiske lande.

Hovedparten af virksomheden er ejet af tyske Raiffeisen-Warengenossenschaft Niedersachsen Mitte og den danske kartoffelekspert Danespo, mens en stribe kartoffelavlere har mindre ejerandele.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094