23948sdkhjf

Farlige fødevarer udløste stor bøde

Valsemøllen i Esbjerg har af Fødevarestyrelsen fået en bøde på 80.000 kroner, fordi virksomheden har solgt en økologisk økologisk 5-kornsblanding, der indeholdt sesam, uden at det fremgik af varedeklarationen.

 Det skriver JydskeVestkysten, som oplyser, at der er tale om cirka 44.000 poser, som er sendt ud i detailhandlen – i alt cirka 15,4 ton kornblandinger med fem forskellige produktionsdatoer i april, maj og juni.

 Valsemøllen havde udskiftet quinoa med sesam i opskriften, men glemte at rette i mærkningen. Forbrugere med allergi kunne dermed potentielt set få en livsfarlig reaktion.

 - Vi er lidt i tænkeboks. På den ene side erkender vi blankt, at vi har begået en fejl, men jeg vil gerne anfægte proportionaliteten i bødens størrelse. Vi opdager selv fejlen, og vi orienterer herefter styrelsen, og vi får en forholdsvis hård straf på bagkant, siger Valsemøllens direktør, Niels Brinch-Nielsen, til JydskeVestkysten.

 Avisen har også fået en kommentar fra Bente Holst, der er fødevarechef ved FødevareSydvest. Hun peger på, at det sker forholdsvist sjældent, at en virksomhed får en bøde på 80.000 kroner for salg af farlige fødevarer, hvor udgangspunktet er 40.000. De 80.000 i dette tilfælde skyldes, at der er tale om en stor virksomhed, lader hun forstå.

 Valsemøllen producerer og markedsfører bageri- og husholdningsmel samt færdige melblandinger og morgenmadsprodukter.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094